Megbírságoltak egy iraki és egy német szurkolót a budapesti Franciaország-Portugália meccs után

Megbírságoltak egy iraki és egy német szurkolót a budapesti Franciaország-Portugália meccs után

Bíróság elé állította az ügyészség az Európa-bajnokság egyik budapesti mérkőzésének rendbontóit – közölte csütörtökön Dr. Ibolya Tibor fővárosi főügyész.

Az ügyészség egy iraki nőt és egy német férfit állított bíróság elé rendbontás miatt, a vádlottakat a bíróság 100-100 ezer forint pénzbüntetésre ítélte és 1-1 évre eltiltotta sportrendezvények látogatásától.

A megállapított tényállás szerint egy 34 éves iraki nő a 2021. június 23-án, Budapesten megrendezett Franciaország-Portugália mérkőzésen, a meccs lefújása után felállt a pályát és a nézőteret elválasztó korlátra, majd a biztonsági őr jelzése ellenére beugrott a pályára, ahonnan az őrök kikísérték.

Ugyanennek a mérkőzésnek a végén egy német férfi átlépett a korláton és beszaladt a portugál csapathoz, ebben egy önkéntes megpróbálta megakadályozni, azonban nem járt eredménnyel. A férfit végül a csapat mellől kísérték le a pályáról a biztonsági szolgálat munkatársai.

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség rendbontás vétsége miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állította mindkét terheltet, a vádat a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség erre szakosított csoportja képviselte. A bíróság a vádakkal egyezően bűnösnek mondta ki a nőt és a férfit, és mindkettőjüket 100-100 ezer forint pénzbüntetésre ítélte és 1-1 évre eltiltotta a futballszövetségek által rendezett sportrendezvények látogatásától.