Tudta? A kézbesítő olyan, mint egy országgyűlési képviselő

Egyre közelebb a 2018-as választások időpontja. :D

Egyrészt, az Orbán-kormány törvénysértő módon, a karhatalmat és a Kormányhivatalokat felhasználva szedeti le a Jobbik óriásplakátjait, másrészt apróhirdetésen keresztül is jelentkezhetünk országgyűlési képviselőjelöltnek.

Az Életkörülmény Javító Párt legalábbis ezt az utat választotta, ugyanis a Jófogáson is keresi azokat a jelölteket, aki

"a a sajátján kívül más emberek életminőségét is"

javítani tudná.

Sajnálatos módon, az "Életkörülmény Javító Párt" szavak keresésére a gúgli nem adott fel más találatot, csak apróhirdetéseket, úgy tűnik tehát, hogy honlappal még nem rendelkezik a kezdeményezés.

Azonban nemcsak apróhirdetéseken keresztül toboroz a "párt", a postásokat is igyekszik megcélozni ezzel a felhívással:

"Tudta Ön, hogy a kézbesítői munka nagyon hasonlít egy országgyűlési képviselő munkájához? Biztosak vagyunk benne, hogy Ön ismeri a környezete gondjait, az emberek megbíznak Önben, van tekintélye előttük, Ön is oda figyel másokra, tehát az Ön véleménye mérvadó a számukra. Ezért úgy gondoljuk, hogy (akár a jelenlegi munkája mellett) képviselőként eredményesen tudna segíteni ezeknek a problémáknak a megoldásában. Ha egyetért velünk és sikerült felkeltenünk az érdeklődését, várjuk jelentkezését!"

Emlékezetes, a 2014-es választások idején 147 párt működött Magyarországon, azonban idén májusra már 193 bejegyzett pártnál tartottunk, és 351 állt bejegyzés alatt.

Valószínűleg idetartozik, hogy az előző választásokon induló "bizniszpártok" tevékenysége nyomán a jogtalanul felhasznált kampánytámogatásokból 2016-ig összesen 630 millió forint végleg eltűnt, míg a 2 milliárd forintra rúgó választási bírságoknak pedig két százalékát sikerült csak behajtani. 2014-ben mintegy 3,4 milliárd forintnyi közpénzt olyan pártok kaptak, amelyek listájára alig szavaztak, érdemi politikai tevékenységet pedig ezek a szervezetek azóta sem végeznek.

Egyébként írtunk a megadott kepviselet2@gmail.com címre, kíváncsian várjuk a válaszukat.