Csütörtök éjféltől túlélő show lesz a közlekedés az Eucharisztikus Kongresszus miatt

Csütörtök éjféltől túlélő show lesz a közlekedés az Eucharisztikus Kongresszus miatt

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus hétvégi rendezvényei miatt pénteken 0 órától lezárják a fővárosban a járműforgalom elől a többi közt a Kossuth Lajos teret és környékét - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön a honlapján. Későbbi közleményük szerint a lezárások miatt számos járat módosított útvonalon közlekedik a hét végén.

A korlátozás a Kossuth téren kívül érinti a Szabadság teret, a Széchenyi rakpartot és az Alkotmány utcát, a Honvéd utcát a Szabadság tér és a Markó utca között; a Szemere utcát a Markó utca és a Báthory utca között; a Kozma Ferenc utcát, a Hold utcát és a Vadász utcát az Alkotmány utca és a Báthory utca között; a Báthory utcát és a Kálmán Imre utcát, a Nagy Ignác utcát és a Bihari János utcát az Alkotmány utca és a Markó utca között; valamint a Szalay utcát és a Balassi Bálint utcát szeptember 12-én 6 óráig - tartalmazza a közlemény.

Továbbá ugyancsak pénteken, 18 órától lezárják az Andrássy utat a Dózsa György út és a Kodály körönd között; a Szinyei Merse Pál utcát, az Eötvös utcát az Aradi utca és a Szófia utca között; a Csengery utcát a Szófia utca és az Andrássy út között; a Vörösmarty utcát, az Izabella utcát, a Rózsa utcát a Szófia utca és az Aradi utca között; a Szív utcát a Németh László utca és az Aradi utca között; a Szinyei Merse Pál utcát az Andrássy út és az Aradi utca között; a Felsőerdősor utcát az Andrássy út és a Benczúr utca között; a Bajza utcát, a Munkácsy Mihály utcát és a Rippl-Rónai utcát a Benczúr utca és a Lendvay utca között szeptember 13-án 6 óráig.

Az intézkedés 22 órától érinti az Állatkerti körutat a Gundel Károly út és a Hermina út között; a Gundel Károly utat, a Benczúr utcát és a Városligeti fasor szervizútját a Bajza utca és a Dózsa György út között; a Délibáb utcát, a Lendvay utcát a Rippl-Rónai utca és a Dózsa György út között szeptember 13-án 6 óráig - sorolták.

A BKK csütörtök délutáni közleményében azt írta: a lezárások miatt pénteken üzemkezdettől vasárnap hajnalig a 2-es és 2M villamosok rövidített útvonalon, a Jászai Mari tér helyett a Kossuth Lajos tér (Széchenyi rakpart) megállóig közlekednek.

A 15-ös és a 115-ös buszok módosított útvonalon, a Kossuth Lajos tér érintése nélkül a Bajcsy-Zsilinszky úton járnak majd, a 70-es és a 78-as trolibuszok pedig a Kossuth Lajos térnél a Honvéd utcában kialakított ideiglenes végállomáson állnak meg.

Az Andrássy út egy szakaszának péntek esti lezárása után a 105-ös és a 178-as buszok a Podmaniczky utcán és a Bajcsy-Zsilinszky úton járnak. A 979-es éjszakai járat a Nagymező utca és az 56-osok tere között, a 70-es és a 74-es trolibusz útvonalán közlekedik majd - közölte a BKK.

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszussal kapcsolatos további közlekedési változásokról és lezárásokról a legfrissebb információk a https://kozut.bkkinfo.hu/ oldalon olvashatók.

(MTI)