Leselejtezett csuklós buszokra csapott le a BKV

Senki másnak nem kellettek.

Az Omnibusz alapján a 444.hu számolt be róla, hogy nyolc darab csuklós Mercedes Citaro érkezett Budapestre egy kis kitérővel a horvátországi Rijekából. A horvátok még 2008-ban vásárolták a buszokat, amit négy évvel később le is selejteztek az állandó meghibásodások miatt.

Mint azt a horvát sajtó feltárta, a rijekai BKV (Autotrolej) négy éven át pereskedett az importőrrel (Euroline-nal) és a gyártót (Mercedes-Benz) képviselő német EvoBus-szal, hogy a garanciát érvényesíteni tudja. A per vége végül megállapodást lett, miszerint a németek leszállítottak Rijekának újabb csuklós Mercedeseket (a Conecto G-t) majdnem féláron, a leselejtezett buszokból pedig nyolcat megvásárolt Debrecen.

Azonban a magyar városnak sem váltak be a buszok és tovább adta őket a BKV-nak, 57,5 millió forintos darabáron, amire még rájön a műszaki vizsgálat és az átfestés is, így nem sokkal lesz olcsóbb, mintha új Solarisokat vásároltak volna, aminek a beszerzése a magyar buszgyártás állítólagos fellendülése miatt lett lefújva.