BL-selejtező: Szégyenteljes játékkal esett ki a Fradi a BL-ből

BL-selejtező: Szégyenteljes játékkal esett ki a Fradi a BL-ből

A Ferencváros zsoldoscsapata lélektelen, elképzelés nélküli "teljesítménnyel" kapott ki 0-3-ra 19 ezer hazai néző előtt a feröeri KÍ Klaksvíktól. Csercseszovot kirúgták, a felháborodott Fradi ultrák le akarták vetetni a mezt a játékosokról.

Ha az előzményeket nézzük, akkor az eredmény alapján nem is volt annyira meglepő a Fradi 0-3-as zakója a feröeri KÍ Klaksvík ellen, hiszen a Leverkusen elleni tavaszi El-meccs óta a zöld-fehérek csak kínlódnak. A bajnokság az őszi remek teljesítménynek köszönhetően meglett, de az utolsó három bajnokit zsinórban elvesztő Ferencváros már messze nem az a magabiztos csapat volt, mint ősszel az Európa Ligában és a bajnokságban, ezért

a szurkolók már az Iváncsa elleni kínos Magyar Kupa (le)szereplés után, jelezték, hogy ez kevés lesz majd a Bajnokok Ligájában. Mint szerdán kiderült, még annál is kevesebb.

A Fradi a feröeri KÍ Klaksvík elleni odavágón szenvedett és úgy tűnt nem nagyon tudják a játékosok, hogy merre az előre, mert a rengeteg pontatlanság mellett, az új igazolások és a „régiek”, ha labdához is jutottak akkor nem passzoltak, hanem sokkal inkább „szabadultak” a labdától, aminek az lett az eredménye, hogy a Klaksvík egyre veszélyesebb támadásokat indíthatott és többször a vezetést is megszerezhették volna a „halászok és pékek” ahol néhány kivétellel amatőrök fociznak.

Akkor még meg lehetett magyarázni, hogy idény eleji forma, meg műfüves pálya, és a 12 fokos „hideg” se nagyon kedvezett az FTC-nek, de majd a visszavágón az Üllői úton telt ház előtt végre megmutathatja a Fradi, hogy ott a helye az európai futball elitjében.

A visszavágó azoban nagyon mást mutatott. A mérkőzés a Ferencváros szempontjából sajnos szinte említésre sem volt méltó, amit viszont muszáj megemlíteni, hogy a vezetést jelentő vendég tizenegyest leszámítva olyan potyagólokat kapott a Fradi egy félidő alatt, ami egy grundon is szégyen lenne és mindenképpen ki kell emelni a KÍ Klaksvík bátor és bizony eredményes játékát.

A feröeri bajnok gyakorlatilag ott folytatta, ahol az első meccsen abbahagyta, „csak” most a veszélyes kontrákat és más akciókat gólokra váltotta, amivel 45 perc játék után lazán el is döntötték a továbbjutást. A második félidőben is ugyanazt láthatták az egyre jobban kiakadó fradisták, azzal a különbséggel, hogy az FTC már nem kapott több gólt, ami leginkább a kihagyott feröeri helyzeteknek volt köszönhető, és nem a hazaiak „védelmének”.

A 19 ezer fradista a mérkőzés vége felé már a Klaksvík megmozdulásait tapsolta és „ollézta”, miközben minden egyes ferencvárosi labdaérintést füttykoncert kísért és többször hátat fordítottak a csapatnak.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

A lefújás után pedig a B-közép és szinte a teljes stadion a zöld-fehér mez levételét követelte a valóban eléggé szedett-vedett társaságnak tűnő játékosokról. Ezzel párhuzamosan az a kisebb „csoda” is megtörtént, hogy a fradisták közül többen az Klaksvík két gólját szerző Fredriksbergel szelfiztek.

Dibusz Dénes, a Ferencváros kapusa sem így képzelte a BL-t. Fotó: MTI/Illyés Tibor

A mérkőzés után Sztanyiszlav Csercseszov még értetlenül állt amikor felvetődött a távozása amit a szurkolók a meccs alatt többször is követeltek. Nem sokkal később azonban Kubatov Gábor a Facebook-oldalán jelentette be, hogy kirúgják az orosz trénert.

Sztanyiszlav Csercseszovot kirúgták a mérkőzés után. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Az Európa-ligában idén nyolcaddöntős, sorozatban ötszörös magyar bajnok FTC a kudarcával átkerült a Konferencia-liga selejtezőjébe, melynek második fordulójában az ír Shamrock Rovers együttesével találkozik. A két gárda tavaly az Európa-ligában találkozott a csoportkörbe jutásért, akkor a Ferencváros 4-1-es összesítéssel jutott a főtáblára.

Bajnokok Ligája, selejtező, 1. forduló, visszavágó: Ferencvárosi TC-KÍ Klaksvík (feröeri) 0-3 (0-3)

Groupama Aréna, 18 187 néző, v.: David Smajc (szlovén)

gólszerzők: Fredriksberg (8., 32., előbbit 11-esből), Kassi (45+1.)

sárga lap: Botka (79.), S. Mmaee (86.), Abu Fani (88.)

Ferencvárosi TC:

Dibusz - Botka, S. Mmaee, Knoester, Civic (Marquinhos, 74.) - Baráth (Ben Romdhane, a szünetben), Abu Fani, Gojak (Makreckis, a szünetben) - Traore (Owusu, 57.), Varga, Zachariassen (Lisztes, 57.)

KÍ Klaksvík:

Johansson - Petersen, Faero, Forren - Danielsen, Andreasen, Pavlovic (Hansson, a szünetben), Joensen (Da Silva, 73.) - Fredriksberg (Mikkelsen, 56.), Kassi (Gussias, 73.), Kronberg (Ahmed, 93.)

Címlapkép: A feröeri Kí Klaksvík játékosai ünneplik győzelmüket a labdarúgó Bajnokok Ligája 1. selejtező fordulójában játszott Ferencváros TC - Kí Klaksvík visszavágó mérkőzés végén a Groupama Arénában 2023. július 19-én. A Ferencváros 3-0-ra kikapott. Fotó: MTI/Illyés Tibor