Két polgármester is esélyes Boldog István helyére, de lehet, a Fidesz engedi őt veszíteni

Két polgármester is esélyes Boldog István helyére, de lehet, a Fidesz engedi őt veszíteni

Jász-Nagykun-Szolnok megye 4-es számú választókörzetében folytatta országjárását tegnap Jakab Péter, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje, egy olyan körzetben, ahol 114 ezer forinttal kevesebbet kapnak a munkavállalók a fővárosi dolgozókhoz képest. 

A szegénység, és az elnéptelenedés mellett a helyieknek meg kell küzdenie a Boldog-jelenséggel is. A választókerület fideszes országgyűlési képviselője az ügyészség szerint egy bűnszervezetett működtetett és kenőpénzt fogadott el. A június végi bírósági tárgyaláson az ügyészség hat év letöltendő börtönbüntetést ajánlott Boldognak és munkatársának, Fehér Petra egykori fideszes megyei közgyűlési képviselőnek, ha beismerik tettüket, azonban ők ezt nem fogadták el, ártatlannak vallották magukat.

Akárhogy is lesz, jelenleg, 8 hónappal a '22-es országgyűlési választások előtt úgy áll a helyzet, hogy a Fidesz helyi képviselőjének a bíróságon kell bizonyítania az ártatlanságát - talán joggal vetődik fel a kérdés, hogy mit terveznek Boldog Istvánnal Kubatov Gáborék a Lendvay utcában. 

Az előválasztáson ötpárti támogatással (Jobbik, DK, Momentum, LMP, Mindenki Magyarországa Mozgalom) induló Csányi Tamás szerint Boldog István kezét elengedte a Fidesz, de ez még nem jelenti azt, hogy nem ő lesz a kormánypárti jelölt a Törökszentmiklós-központú térségben. Azt tudni kell, hogy 2018-ban úgy szerzett mandátumot a 6 éves börtönbüntetéssel fenyegetett Boldog, hogy kevesebb mint 2 ezer szavazattal előzte meg Csányit (44,71 százalék - 40,78 százalék a fideszes javára). Joggal feltételezhető, hogy a NER nem számol ezzel a körzettel,

hiszen az ellenzéki összefogás jelöltje várhatóan egy az egy ellen legyőzi a Fideszt Jász-Nagykun-Szolnok 4-ben.

Így Csányi Tamás szerint könnyen előfordulhat, hogy ha nem lesz a választásokig jogerős ítélet,

Boldog Istvánt elindítja a Fidesz 2022-ben - és hagyja veszíteni, hogy aztán eltűnjön a süllyesztőben.

Ezt bizonyítja az is, hogy egyelőre nem látni mozgolódást, nem építenek fel kormánypárti jelölteket, azaz jelenleg nincs alternatívája Boldog Istvánnak a Fideszen belül. 

Ugyanakkor az Alfahírnek Csányi Tamás elárulta, hogy ennek ellenére azért már hallani ajánlásokról. Két fideszes polgármestert szeretnének a sajátjaik elindítani Boldog István helyett 2022-ben, az

  • egyikük Wenner-Várkonyi Attila, Kunszentmárton első embere,
  • a másik pedig Herczeg Zsolt mezőtúri városvezető.

Ha valóban felmerül bennük az indulási szándékuk, akkor nekik nemcsak Boldog István személyével, de az örökségével is meg kell küzdeniük. Jó kérdés, hogy melyik a nehezebb.