Bombariadó miatt egész Szlovákiában kiürítik a bíróságokat

Bombariadó miatt egész Szlovákiában kiürítik a bíróságokat

Az utóbbi időben nagyon megszaporodtak a fenyegetések: csak május elején 1323 iskolában volt bombariadó.

Michaela Ulehlová, a Nagyszombati Kerületi Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, az egész országban bombariadó van a bíróságokon. A rendőrség jelenleg vizsgálja a helyzetet – írja cikkében az Új Szó.

Információk szerint a bejelentő konkrétan nem jelölte meg azt a bíróságot, ahol elhelyezte az állítólagos robbanószerkezetet, emiatt az összes lehetséges helyszínt felkeresik és átkutatják.

A bombariadó miatt megszakították a tárgyalásokat, és addig nem is folytatják azokat, amíg a rendőrök tűzszerészekkel és kutyákkal át nem vizsgálták az intézményeket.

A 24.hu megjegyzi, hasonló incidens történt július elsején is. A szlovák rendőrség szerint „extrém méreteket ölt a bombafenyegetés”, miután az utóbbi hónapokban iskolákat, bankfiókokat is megfenyegettek. Május 7-én, egyetlen nap összesen 1323 iskolában volt bombariadó.

(Címlapkép: Kutyás rendőr beszél egy tűzoltóval az Érsekújvár (Nové Zámky) közelében történt vonatbaleset helyszínén 2024. június 27-én, miután autóbusszal ütközött egy Prágából Budapestre tartó gyorsvonat egy vasúti átjárónál. MTI/EPA/Jakub Gavlak)