Hivatalos: lemondott Boris Johnson

Hivatalos: lemondott Boris Johnson

Lemondott Boris Johnson a brit Konzervatív Párt vezetői tisztségéről.

Lemondott csütörtökön Boris Johnson a brit Konzervatív Párt vezetői tisztségéről; a lépéssel megszűnik Johnson miniszterelnöki tisztsége is

- adta hírül kora délután az MTI.

Johnson a lemondása mellett leszögezte, hogy az Egyesült Királyság miniszterelnöki tisztségét a "világ legjobb állásának" tekinti. Azt is közölte, hogy utódja megválasztásáig ügyvezetőként továbbra is hivatalban marad.

Johnson kijelentette: egyetért Sir Graham Bradyvel, az utódválasztás megszervezéséért is felelős szakpolitikai frakcióbizottság elnökével abban, hogy az új vezető megválasztásának folyamatát haladéktalanul el kell kezdeni.

Boris Johnson 2019 óta állt a kormányzó Konzervatív Párt és a brit kormány élén, azonban csütörtök délután, a Downing Street-i miniszterelnöki hivatal előtt felolvasott lemondó nyilatkozatában úgy fogalmazott: az alsóházi konzervatív frakció immár egyértelművé vált szándéka az, hogy a párt élére új vezető, ebből következően a kormány élére új miniszterelnök kerüljön.

A távozó brit kormányfő szerint ennek menetrendjét a jövő héten ismertetik.

Ahogyan arról a nap folyamán beszámoltunk, csütörtöki délelőtti londoni médiaértesülések egybehangzó, hivatalos források alapján már belengették, hogy csütörtökön bejelentheti lemondását Boris Johnson, engedve ezzel az utóbbi időszakban rá nehezedő, egyre erősödő nyomásnak.

Még ma lemondhat Boris Johnson a londoni sajtó egybehangzó értesülései szerint

Egybehangzó, hivatalos forrásokból származó csütörtöki londoni médiaértesülések szerint még a mai nap folyamán bejelenti lemondását Boris Johnson brit miniszterelnök, a kormányzó Konzervatív Párt vezetője. A BBC közszolgálati médiatársaság és a Sky News kereskedelemi hírtelevízió Downing Street-i forrásai szerint Johnson a lemondására irányuló, napok óta folyamatosan erősödő nyomásnak engedve döntött úgy, hogy eleget tesz a távozását kérők felszólításainak.