Még ma lemondhat Boris Johnson a londoni sajtó egybehangzó értesülései szerint

Még ma lemondhat Boris Johnson a londoni sajtó egybehangzó értesülései szerint

Egybehangzó, hivatalos forrásokból származó csütörtöki londoni médiaértesülések szerint még a mai nap folyamán bejelenti lemondását Boris Johnson brit miniszterelnök, a kormányzó Konzervatív Párt vezetője.

A BBC közszolgálati médiatársaság és a Sky News kereskedelemi hírtelevízió Downing Street-i forrásai szerint

Johnson a lemondására irányuló, napok óta folyamatosan erősödő nyomásnak engedve döntött úgy, hogy eleget tesz a távozását kérők felszólításainak.

Johnson várhatóan ügyvezető minőségben a kormány és a Konzervatív Párt élén marad utódja megválasztásáig, amely a nyár végéig eltarthat.

Saját miniszterei mondatnák le Boris Johnsont, de a brit kormányfő nem enged

Visszautasította Boris Johnson brit miniszterelnök a lemondását sürgető felszólításokat, annak ellenére, hogy szerdán saját kormányának több magas rangú tagja is távozásra kérte az elmúlt hetekben kirobbant és egyre terebélyesedő belpolitikai botránysorozat miatt - írja az MTI. 

Az elmúlt hetekben kirobbant és egyre terebélyesedő belpolitikai botránysorozat miatt gyakorlatilag összeomlott a Johnson vezette kormány. A héten először Rishi Sunak pénzügyminiszter és Sajid Javid egészségügyi miniszter mondott le, és csütörtökig 57-re emelkedett azoknak a minisztereknek, államtitkároknak és más kormánytisztviselőknek a száma, akik ugyancsak lemondásukkal igyekeztek rábírni Johnsont a távozásra.

Lemondott a brit pénzügyminiszter és az egészségügyi miniszter, megrendült Johnsonban a bizalmuk

Lemondott kedden Rishi Sunak brit pénzügyminiszter és Sajid Javid egészségügyi miniszter; s mindketten a kormányfő, Boris Johnson iránti bizalmuk megrendülésével indokolták döntésüket - adta hírül az MTI.