Borkai Zsolt: „Nem számít, hogy mit állít rólam a Fidesz”

Borkai Zsolt: „Nem számít, hogy mit állít rólam a Fidesz”

A szexbotrányába belebukott volt fideszes győri polgármester szerint a válás ugyanolyan bűn, mint a jachtos orgiázás.

„Halandók vagyunk, nem számít, hogy mit állít rólam a Fidesz” – címmel közölt interjút a Népszava Borkai Zsolttal.

A volt fideszes politikus nemrég jelentette be, hogy jövőre újra elindul a polgármesteri tisztségért. Gulyás Gergely ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott kizárt, hogy a Fidesz támogatná Borkait, aki a lapnak nyilatkozva erre volt alpolgármesterét, a jelenlegi fideszes városvezetőt bírálta amikor azt állította, teljesen máshogyan csinálta volna az elmúlt négy évet, mint Győr jelenlegi vezetése. Szerinte az ő idejében Győr „bezzeg” városnak számított Magyarországon, most viszont már nem az.

Nem pártokkal, hanem a győriekkel és a kormánnyal foglalkozom

– reagált Borkai a felvetésre, hogy nem lesz a politikai támogatás mögötte azzal kiegészítve, hogy szerinte most sokkal könnyebb helyzetben van, mert „nehéz”, ha politikai megfelelés irányítja az ember gondolatait.

Ami pedig a szexbotrányt illeti, az orgiába fulladó hajóútra Borkai Zsolt egyszerűen azzal adott magyarázatot, hogy „halandók vagyunk”, ő pedig személy szerint azt sem érezné kínosnak, ha pedagógusnapon kellene beszédet tartania a nyilvánosság előtt. Kellemetlen is csak az lenne a számára, ha a családjával nem tudta volna válás nélkül megbeszélni és lezárni az ügyet.

Amikor a család fontosságáról beszélünk, azokkal az emberekkel, akik minden probléma elől a válásba menekülnek, minden rendben van? Az kiállhat, aki Isten színe előtt kimondta a boldogító igent, aztán elválik?

Utóbbi megjegyzése a NER és a Fidesz (nép)nemzeti csalogányának Tóth Gabinak és a végrehajtói botrányról mit sem tudó Varga Judit volt igazságügyi miniszternek szólt. Borkai ez alapján úgy vélte, a váláshoz vezető út semmivel sem különb, mint egy jachtozás.

Ha úgy nézzük, a kereszténységben az is legalább akkora bűn

- tette hozzá.

Borkai Zsolt ezután közölte, büszkén állhat majd oda a gyerekek elé is bármely iskolában, mert a jachtozás csak egy „hiba” az életében, ennél csak nagyobb súlya van, hogy olimpiai bajnok, és a sikerével annak idején nagyon sok örömet tudott szerezni az országnak, és talán Győrt sem vezette éveken át rosszul.

Nem Budapesten fogják eldönteni, hogy ki lesz Győrben a polgármester. Befolyásolni lehet egy választást, de a győriek majd el fogják dönteni, az emberek „ilyen szempontból” bölcsek

- válaszolt a Népszava kérdésére a volt fideszes polgármester.

Borkai elutasította a Népszava felvetését, hogy azért indul a győri polgármesteri tisztségért, hogy megmutassa az egykori párttársainak, nélkülük is tud nyerni, és a jachtozásról szóló kérdéseken túl nem fél az Audi gyárbővítését megelőző földügyletek botrányától sem.

Címlapkép: Borkai Zsolt megválasztott, de a posztjáról november 8-án délutáni határidővel lemondó polgármester a Győri Közgyűlés alakuló ülésén a városháza dísztermében 2019. november 7-én. Fotó: MTI/Krizsán Csaba