Pénzbüntetésre ítélték a Borkai Zsolt szexpartiját felvevő nőt

Pénzbüntetésre ítélték a Borkai Zsolt szexpartiját felvevő nőt

A Győri Járásbíróságon előkészítő üléssel kezdődött a Borkai Zsolt korábbi győri polgármesterről készült felvételek miatt indult büntetőügy. A hat vádlottból öten jelentek meg, egyikük szívműtét következtében nem tudott részt venni az ülésen.

A Blikk tudósítása szerint a vádlottak között voltak olyanok is, akik a jachton készült videók felvételében vettek részt,

köztük az ikerpár egyik tagja, aki harmadrendű vádlottként egyedüliként mondott le a tárgyalásról, és tett beismerő vallomást. A bíróság személyes adattal való visszaélés miatt másfél millió forint pénzbüntetéssel sújtotta.

A bíró szerette volna megtudni, mennyit keres a nő havonta, de az érintett nem tudta megmondani, hogy mennyi pénzből él, egyéni vállalkozása van, de a barátja tartja el, akitől olykor húszezer, néha másfél millió forintot kap.

Az ülésen végül úgy fogalmazott, hogy

„én és az ikertestvérem nagyon sok mindenben károsultunk a botrány miatt”.

Az is kiderült, hogy Borkai Zsolt ügyvéd barátját, aki szintén a polgármesterrel volt a jachton, az ügyészség szerint tízmilliós nagyságrendű összeggel próbálták megzsarolni. A következő tárgyalási napra várhatóan még idén sor kerül, de ez függ a szívműtéten átesett férfi állapotától is.