Így árulta el a még megmaradt keresztény-konzervatív híveit a Fidesz

Így árulta el a még megmaradt keresztény-konzervatív híveit a Fidesz

Borkai Zsolt luxushajós orgiája világosan megmutatta, hogy Orbán Viktor csupán a hatalom megtartása érdekében használja, de egy percig sem gondolta komolyan a keresztény-konzervatív politikai irányt. Vélemény.

Sokat elmond önmagában a Fideszről és a politikusairól, hogy a Borkai-szexvideó nyilvánosságra kerülése után semmi nem történt a győri polgármesterrel. A keresztény és konzervatív értékeket kampányidőszakban látványosan védelmező politikusok most ahelyett, hogy egymás után követelnék Borkai bármi áron történő kipenderítését a pártból, látványosan kussolnak.

Sehol nincs a keresztény szabadságot emlegető Orbán Viktor, a lakossági fórumokon az erkölcscsősz szerepében tetszelgő Kövér László is hallgat. Lapít Németh Szilárd és a sorosozás országos bajnoka, Halász János is.

A kormánypárti politikusok közül senki nem mondta azt, hogy nem tud közösséget vállalni Borkai Zsolttal, úgyhogy vagy ő, vagy én. Senki nem érezte magát úgy, hogy neki keresztényként és konzervatívként nem fér bele, hogy egy ilyen emberrel egy csapatba tartozzon.

Azok, akik nap mint nap megmondják minden magyarnak, hogyan is kell jó keresztény módjára élni itt Magyarországon, pont akkor mélyen hallgatnak, amikor minden eddiginél nagyobb támadás érte a párt keresztény-konzervatív imázsát.

Gyávák kiállni akkor, amikor az egyik társuk nemcsak rájuk, hanem az összes választójukra is szégyent hozott, senki nem mondja azt, hogy elég és ne tovább.

Ez mind azért nagy probléma, mert a fiatal hölggyel lyukas zokniban üzekedő győri polgármester és a magát magányosan morzsolgató ügyvédje viselkedésében egyetlen egy mozzanat nincs, amely összeegyeztethető a keresztény és a konzervatív alapértékekkel.

Egy valódi keresztény-konzervatív pártból már a fotók publikálása után repült volna az érintett.

Ehelyett van az, hogy a kormányzattól függő média csak azután kezdett el valamennyire foglalkozni az egésszel, amikor már világossá vált az, hogy ez a sztori bizony eljut a saját, gondosan hírkaranténban tartott választóikhoz is. Nemrég még csak elítélendő magánügy volt, mára már Borkai Zsolt méltatlan arra hogy bárkit is képviseljen.

Legalábbis azon kevesek szerint, akiknek a Fideszen belül van mersze elmondani ténylegesen, hogy mit gondol a NER-polgármesterek életébe betekintést nyújtó videóról. Nyilván ezekhez a "rendkívül életlen" elhatárolódásokhoz az is kellett, hogy lemérjék, országos szinten is van negatív hatása a fideszes szexbotránynak.

Negatív hatás ugyan van, de érdemi következmény még mindig nincs. Az egész balhé csúcspontja a Fidesz részéről az a bohóckodás volt, amit pénteken bemutattak: előbb Borkai hirdetett meg rendkívüli sajtótájékoztatót, amit egy óra múlva le is mondott, aztán pedig a Magyar Nemzet szólította fel lemondásra egy névtelen cikkben a győri polgármestert, hogy aztán az is eltűnjön egy órán belül. Ez nemcsak azért volt csúcspont, mert láthatóvá vált, hogy egy erős gyomrostól milyen gyorsan csuklik meg a Fidesz. A kiadott, majd visszavont sajtótájékoztató tökéletesen megmutatta:

Még Borkai Zsoltban is több lelkiismeret és keresztény erkölcs van, mint a Fidesz vezetésében.

Borkai Zsolt nyilván nem azért tartott volna sajtótájékoztatót, hogy elszámoljon a hajókázás költségeivel és megerősítse vasárnapi indulását. A pártvezetés nagyon is tudta, hogy mire készül, és ettől ijedhettek meg.

Ezzel a visszavonatósdival - magyarázzák ezt bármivel - tökéletesen megmutatták, hogy a keresztény-konzervatív értékek nem, csak a hatalom megtartása érdekli őket.

Inkább alázzák meg nyilvánosan a kétmilliós közösségük minden tagját, azzal, hogy egy ilyen embert a pártban tartanak, mintsemhogy bukjanak egy nagyvárost, ahonnan gond nélkül lehet milliárdokat kiszipkázni.