Borkai-ügy: Akit eddig bűnsegédnek véltek, az lehet az Ördög Ügyvédje

Borkai-ügy: Akit eddig bűnsegédnek véltek, az lehet az Ördög Ügyvédje

A Fővárosi Főügyészség sajtóközleménye szerint a nyomozó hatóság az ügy jogász végzettségű gyanúsítottját a mai napon folytatólagosan kihallgatta, és a vele szemben korábban közölt gyanúsítást módosította. Ennek lényege szerint, a gyanúsított az ügy tárgyát képező bűncselekménynek nem bűnsegédje, hanem tettese.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda - a zsarolás miatt indult ügytől történt elkülönítés folytán – a különleges személyes adattal visszaélés vétsége miatt indult ügyben két személlyel szemben folytat nyomozást.

A rendelkezésre álló adatok alapján a jogász végzettségű gyanúsított hozta nyilvánosságra az ügy tárgyát képező kompromittáló videófelvételt, amely különleges személyes adatokat tartalmazott, és amelynek nyilvánosságra kerülése a felvételen szereplő személyeknek jelentős érdeksérelmet okozott. 

A megalapozott gyanú módosítását a nyomozás során beszerzett újabb adatok, így pl. a nyomozó hatóság által külföldről beszerzett digitális bizonyítékok alapozták meg.

Bár az ügyészség nem közölt nevet, a 24.hu úgy értesült, hogy Czeglédy Csaba DK-s politikusról van szó. A politikus azt megerősítette lapnak, hogy valóban kihallgatták a rendőrségen, de azt cáfolta, hogy ő lenne Az ördög ügyvédje.

Lehet, hogy a baloldalon még szimpatikus is lenne, ha kiderülne, hogy én vagyok az ördög ügyvédje, de sajnos ki kell ábrándítanom mindenkit, nem én álltam a Borkait megbuktató blog mögött

- nyilatkozta Czeglédi Csaba a 24.hu-nak.

Czeglédy úgy véli, hogy a rendőrség kifejezetten az ügyészség felszólítására döntött úgy, hogy meggyanúsítja az ügyben. A politikus megjegyezte azt is, hogy a kihallgatás során az is kiderült számára, hogy a vizsgálat során semmilyen IP-címet nem tudtak beazonosítani, ami konkrét személyhez köthető lett volna. Czeglédy hétfőn a szombathelyi Nyugat.hu hírportál podcast adásában is arról beszélt, hogy amit nem csinált, azzal nem akar ékeskedni.

Czeglédy Csaba az őszi ellenzéki előválasztáson a DK színeiben indul, a Vas megyei 1. számú választókörzetben, az LMP, a Jobbik, az MSZP, a Párbeszéd és a Momentum által támogatott Ungár Péter, valamint a volt fideszes alpolgármester, Koczka Tibor ellen.