Zsebbenyúlós tanfolyamok: minden drágul, a jogsiszerzés sem kivétel

Zsebbenyúlós tanfolyamok: minden drágul, a jogsiszerzés sem kivétel

A világon végigsöprő infláció nem kíméli a hazai autósiskolákat sem, így minimális drágulásra lehet számítani idén - derült ki az Infostart összeállításából.

Tavaly az előző évekhez képest ugrásszerűen növekedett a jogosítvány megszerzésének a díja.

A magas költségek okai közt említhetők a rendkívül gyors ütemben növekvő üzemanyagárak, továbbá a kiemelkedő kereslet is hajtja a drágulást. Mindemellett egyébként kevés az oktató is, a meglevők bérét pedig növelni kellene.

Nemrég Böröcz Mátyás, a Magyar Autósiskolák Szövetségének (MAISZ) jelenlegi elnöke arról beszélt a Világgazdaságnak, hogy

idén tovább fognak emelkedni az árak, az autósiskolák kénytelenek a tanulókra áthárítani az újabb és újabb költségeket.

Tavaly szeptemberben bővebben is foglalkoztunk a témával, cikkünkből kiderült, hogy míg 2017-ben 166 200 forint volt egy átlagos autóvezetői tanfolyam ára, addig 2021-ben már 235 ezer forintba került egy jogosítvány megszerzé­se.

Négy éve még 166 ezer forintba került a jogsi megszerzése, most már 235 ezer

Egyetlen év alatt 10 százalékkal emelkedett a személygépjármű-­vezetői tanfolyamok ára, ma már átlagosan 235 ezer forintba kerül egy jogosítvány megszerzé­se - írta keddi számában a Világgazdaság a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adataira hivatkozva. A legfrissebb KSH-statisztikák szerint egy átlagos tanfolyam ára augusztusban 235 050 forintba került, míg tavaly augusztusban 212 500 forintba.