Újabb polgármester figyelmeztet, hogy Koncz Zsófia veresége pályázatok megvonásával járhat

Újabb polgármester figyelmeztet, hogy Koncz Zsófia veresége pályázatok megvonásával járhat

Tegnap számoltunk be róla, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az időközi választások véghajrájában Taktaharkány fideszes támogatottságú polgármestere, Dr. Szemán Ákos is beizzította a támogatói rakétáit és pénteken a hozzánk eljutott beszámolók alapján általa aláírt brossúrákat osztogattak a nagyközségben, melyben kitér rá, ha Koncz Zsófia veszít az összellenzéki jelölttel, Bíró Lászlóval szemben akkor nem biztos, hogy a minisztériumi ajtók megnyílnak a térség előtt, ezáltal a település érdekeinek érvényesítése is veszélybe kerül.

Egy polgármester levélben riogatja a szavazókat, hogy Koncz Zsófia veresége a térségnek lesz rossz

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében finisbe fordult az időközi választás kampánya. A kormánypárt jelöltje, Koncz Zsófia sikerének érdekében a teljes kormányzati hatalom felsorakozott, kiegészítve a Fidesz médiabirodalmával, miközben hol akciós zöldségstandot nyitottak, hol laptopot osztogattak, vagy éppen Vastag Csaba oldalán sétálva tüntették fel Konczot a kampányvideójában.

Ahogy azt megtudtuk egy aszalói olvasónktól a pályázatok megvonásával való burkolt fenyegetőzés és a választók ezen keresztüli befolyásolása nem egyedi eset a térségben. Mint az kiderült, Dr. Mészáros István, Aszaló község független polgármestere is szórólap osztogatásba kezdett, melyben arra kéri a

kedves mindnyájukat, hogy szavazatukkal Koncz Zsófiát szíveskedjenek vasárnap támogatni, mert ezen akaratnyilvánítás nagyon fontos szeretett településünk további fejlődése érdekében.

A polgármester által szignózott levélben, amely a Taktaharkányi kollégáénál már  ránézésre is jóval "összeszedettebb" szövegezéssel bír, és színes képeket is tartalmaz a kormánypárt jelöltjéről, illetve magáról Mészárosról, finomabb fogalmazással, de szintén kitér rá, hogy október 11-én a község által elnyerhető pályázatok a valódi tét:

Képviselő úrtól (Koncz Ferenctől - a szerk.) sok támogatást kapott Aszaló, nyertes pályázataink által folyamatosan gyarapodtunk. Tudom, hogy képviselő úr lányával, Zsófiával ez a fejlődés folytatódni fog, megválasztása esetén.