A független polgármester a fideszes Koncz Zsófia mellett kampányolt, válaszként jobbikos szervezet alakult a községben

A független polgármester a fideszes Koncz Zsófia mellett kampányolt, válaszként jobbikos szervezet alakult a községben

Úgy tűnik, a Borsod 6-os időközi országgyűlési választás egyik különösen aggasztó jelensége, miszerint

a térség függetlenként nyert polgármesterei nyíltan kampányoltak a fideszes Koncz Zsófia mellett,

nem marad válasz nélkül. Legalábbis ezt feltételezi, hogy az október 13-ai ellenzéki vereség ellenére Gesztely községben jobbikos alapszervezet alakult

Szimpatizánsok voltak a kampány kezdetén, amikor a Jobbik jelölőszervezetként való indulását megakadályozták, és aktivistává váltak a kampány végére, majd a választást követően úgy érezték, van tennivalójuk 2022-ig - foglalta össze az Alfahír érdeklődésére Bíró László, korábbi ellenzéki országgyűlési képviselőjelölt. A Jobbik megyei képviselője egyébként elárulta, az alapszervezet, amelyben van kétkezi munkás és diplomás is, elsősorban arra szolgál válaszként, hogy

Simon István, papíron független polgármester minden lehetőséget megragadott arra, hogy maximalizálja Koncz Zsófia szavazatait, még telefonálgatott is a fideszes politikus érdekében. 

Pedig - folytatta Bíró László - az emberek azt várnák el, hogy a függetlenként megválasztott vezetőik valóban függetlenek legyenek. 

Amúgy a Fideszben való csalódottság érzete a BMW-gyár Debrecenbe csábítása óta érezhető a környéken, ugyanis sokan reménykedtek abban, hogy a Fidesz által beígért beruházás itt valósul meg, csökkentve a munkanélküliség okozta elvándorlás mértékét. 

Arra a kérdésünkre, hogy van-e konkrét célja az alapszervezetnek, Bíró László elárulta, hogy a tagság bővítése mellett Koncz Zsófia kampányígéreteit kívánják betartatni a kormánypártokon. 

Siker, bukás, Borsod, Hadházy és a krumplikirály - interjú Jakab Péterrel

Bukás volt Borsod? Többek között erről is kérdeztük Jakab Pétert. De a Jobbik elnöke elmondhatta véleményét a Hadházy-ügyről, a 38 Fideszt támogató polgármesterről, az ellenzék által eddig megspórolt feladatokról, a 106 jobbikosról, de arról is, hogy a különböző pártok aktivistái milyen jól együtt tudtak dolgozni a terepen. Interjú. Mi ez a Hadházy-történet?