A Fidesz hűbérrendszerében nem a tehetség és a verseny számít, hanem a politikai befolyás

A közpénz nem a lakosság problémáinak a megoldását segíti, hanem a Fidesz kampányát.

A két jelölt az elmúlt napokban napvilágra került korrupciós esetekre reagálva elmondta, hogy "sorra tűnnek fel Borsod-szerte – Tállai András, Hörcsik Richárd és Riz Gábor fideszes kiskirályok körzeteiben – olyan pályázatok, amelyek ugyanazzal a sablonszöveggel juttatják a Fidesznek kedves önkormányzatokat és a Fidesz házi pályázatíró cégeit busás uniós forráshoz."

A Jobbik szerint ez nem véletlen, hiszen a megrendelők fideszes politikusok, a pályázatokat fideszes cégek írják, az elbírálásról pedig egy fideszes képviselőkből álló bizottság dönt. A pályázat maga csak a szükséges színház, amit el kell játszani, hogy pénzt oszthassanak egymás között a fideszes hűbérurak.

Így működik a Fidesz „nemzeti hűbérrendszere”, ahol nem a tehetség számít, nem a verseny, hanem a politikai befolyás.

- szögezik le, miközben az egyik legnagyobb problémának tartják, hogy ezekben a körzetekben a közpénz nem a lakosság problémáinak a megoldását segíti, hanem a Fidesz kampányát, és csak az kaphat forrást, aki behódol a hűbérúrnak.

"A Jobbik április 8-a után le fogja bontani ezt a velejéig korrupt, megfélemlítésre, behódolásra építő rendszert. Borsodot a fideszes hűbéruraktól visszavesszük, hogy visszaadhassuk a népnek, a szorgalomnak, a tehetségnek, ami 28 év pusztulás után végre képes lehet megyénket fejlődő pályára álltani. Magyar szívvel, józan ésszel, tiszta kézzel"- zárul a közlemény.

Borsodban is működik a sablonpályázatok rendszere

Ahogy tegnap beszámoltunk róla, Tállai András körzetében sablonpályázatokat használnak, a Magyar Nemzet most azt írja, hogy Hörcsik Richárdéknál sincs ez másképp. A salgótarjáni központú kerületben hat település szinte ugyanolyan pályázattal nyert 30-60 millió forintot az európai uniós terület- és településfejlesztési programból.