A soroksári futónő gyilkosát megverte bérgyilkos cellatársa a börtönben

A soroksári futónő gyilkosát megverte bérgyilkos cellatársa a börtönben

A Blikk számolt be arról, hogy a soroksári futó nő megölésével megvádolt R. Szilvesztert az új cellatársa, a csantavéri bérgyilkos, D. Csaba csúnyán összeverte, szerinte "minden ok nélkül".

"Egyszerűen nem értem, hogy a védencemet miért helyezték át korábbi cellatársa, M. Richárd mellől, amikor teljes békében, szinte baráti viszonyban elvoltak egymás mellett. Valamiért mégis a változás mellett döntött az intézmény vezetője, aki D. Csaba mellé osztotta be. Szilveszter tudta, hogy baj lesz, ezt jelezte is, mégsem vették figyelembe a kérését. Állítólag azt mondták neki, majd idővel szépen összecsiszolódnak. Úgy tűnik, ez nem történt meg. A csütörtöki tárgyalás szünetében tudtam vele beszélni telefonon, és akkor mesélte, hogy pont az ülés előtt D. Csaba a falhoz vágta és jó néhányszor keményen megütötte. Kérni fogom a parancsnokot, hogy tegyen valamit, mert veszélyben van ügyfelem testi épsége" - mondta a lapnak R. Szilveszter védője, dr. Lichy József.

Érdekes adalék, hogy D. Csabáról lehet tudni, nem bírja azokat, akik nőket bántalmaznak, gyilkolnak meg. Januárban egy másik cellatársát verte meg, aki több késszúrással végzett egy nővel. Akkor D. ügyvédje elmondta a Blikknek, védence nem bírja elviselni maga mellett az olyan férfiakat, akik nők életét oltják ki. Sőt egymillió forintot akart adni a családon belüli erőszak áldozatait védő szervezetnek, ezt azonban nem engedélyezték neki. Nagy valószínűséggel ez a belülről fakadó utálat vezérelhette R. Szilveszterrel szemben is, hiszen a vád szerint ő ölte meg 2013-ban az otthonról kocogni induló családanyát, Kardosné Gyurik Krisztinát - írja a lap.