Borzalmas pusztítás a donyecki trolin (18+)

A támadás képeit látva a gyászoló tömeg kis híján meglincselte a helyszínre hozott ukrán ezredest.

A legutolsó adatok szerint a trolibusz környezetében 13 civil halt szörnyet, illetve több mint húszan szenvedtek komoly sérüléseket. Az összes sérültet elszállították a Köztársasági Traumatológiai Kórházba.

A tragédia helyszínére sietett a szerencsétlenséget követően a Donyecki Népköztársaság elnöke, Aleksandr Zaharcsenko is, illetve az önvédelmi erők a robbanás helyszínére hozták az ukrán hadsereg fogságba esett ezredesét is, hogy megmutassák neki mit is művel valójában az ő hadserege a város békés lakosságával. A gyászoló tömeg csaknem darabokra tépte a katonát, hiszen az ukrán hadsereg újabb civileket érő támadásában főként nők és idősek haltak meg.

Ott se voltunk, de mindent tudunk

A hivatalos ukrán álláspont szerint persze a szakadárok követték el a támadást.
 
"Az orosz terroristák újabb szörnyű tettet követtek el az emberiesség ellen, amiért a felelősség az Oroszországi Föderációt terheli" - jelentette ki újságíróknak az ukrán kormányfő, Arszenyij Jacenyuk. 
 
Az ukrán védelmi minisztérium hangsúlyozza, hogy a tragédia helyszíne 15 kilométerre van az ukrán fegyveres erők által ellenőrzött területtől  Ehhez képest valószínűtlenül szép teljesítmény, hogy még azt is meg tudják mondani, milyen típusú fegyverrel követték el a vérfürdőt. Szerintük a rejtélyes támadók 2B9 Vasziljok automata aknavetőt használtak, és nem mulasztják el hozzátenni, hogy ez a szakadárok arzenáljában is megtalálható.
 
Tehát Kijev verziója szerint a felkelők a saját maguk által ellenőrzött övezetben aknavetővel tüzet nyitottak a saját városuk fegyvertelen lakóira. Hangsúlyozzák, hogy ők onnan nagyon messze vannak, de még a gyilkos fegyver típusát is pontosan megnevezik. Önnek sem áll össze a kép? Nekünk se.  

[video:https://www.youtube.com/watch?x-yt-ts=1421828030&x-yt-cl=84411374&v=W6TbpeZkwtI]

[video:https://www.youtube.com/watch?v=l0BnQKO5xA4]