Brenner: A BKK-vezér kérdés nélkül távozzon a cinikus, utasokat megalázó kijelentése után!

Brenner: A BKK-vezér kérdés nélkül távozzon a cinikus, utasokat megalázó kijelentése után!

Walter Katalin azt fejtegette, a járatritkítási folyamatba azért nem kell bevonni az utasokat, mert az olyan szerinte, mintha „hálaadás előtt megkérdeznék a pulykát, hogy mi legyen vele”.

Az utasokat ebbe a folyamatba nehéz lett volna bevonni, mert az olyan, mintha „hálaadás előtt megkérdeznék a pulykát, hogy mi legyen vele”, így fogalmazott Walter Katalin, a BKK vezérigazgatója egy tegnapi háttérbeszélgetésen. A BKK-vezér félresikerült mondatát Brenner Koloman, a Jobbik-Konzervatívok főpolgármester-jelöltje elfogadhatatlannak tartja.

A jobbikos képviselő szerint Walter Katalin és a BKK járatritkítással kapcsolatos döntései és a társadalmi egyeztetés hiánya eddig is szakmai hozzá nem értésre adott gyanút. A tegnapi kijelentése ezt bebizonyította, és

„az is kiderült, hogy a vezérigazgató asszony végtelenül cinikus, az utasokat pedig nem embernek, partnernek tekinti, hanem vágóhídra szánt pulykáknak”

- húzta alá Brenner Koloman, aki emlékeztetett, a mai napon Walter Katalin a vállalhatatlan kijelentései miatt felajánlotta lemondását, azonban azt Karácsony Gergely nem fogadta el, és véleménye szerint csak egy „rosszul megfogalmazott mondat” hangzott el, és a járatritkítások visszavonására adott utasítást.

Abban a kiegyensúlyozott polgári demokráciában, amelyben konzervatív politikai közösségünk hisz, nincs helye az utasokat, a budapesti polgárokat mélyen lenéző kijelentéseknek. Karácsony Gergely főpolgármester úr ne tereljen, ne osztogasson „elnöki kegyelmet” a vállalhatatlan kijelentései után a vezérigazgató asszonynak, hanem fogadja el a lemondást!

- szólította fel Karácsonyt Brenner Koloman. A Jobbik képviselője végül azt is rögzítette: „Tegyük rendbe a budapesti közlekedést!”

(Címlapkép: Walter Katalin, a BKK vezérigazgatója beszédet mond az új digitális jegyvásárlási és -érvényesítési rendszer teszteléséről tartott sajtóeseményen Budapesten, a Városháza parkban 2023. június 20-án. MTI/Lakatos Péter)