Brenner: a közjó érdekét szem előtt tartó konzervatív politikának helye van hazánkban!

Brenner: a közjó érdekét szem előtt tartó konzervatív politikának helye van hazánkban!

A Fidesz 14 év alatt minden stratégiai területet egyfajta megalomán kisgömböcként bekebelezett, megszüntette a fékek és ellensúlyok rendszerét - mondta a Jobbik-Konzervatív évadnyitó rendezvényén a párt főpolgármester-jelöltje.

A jobboldal számára megkerülhetetlen érték az egyén szabadsága - fogalmazott a Jobbik-Konzervatívok szombati évadnyitó rendezvényén Brenner Koloman.

A konzervatív párt főpolgármester-jelöltje felidézte, személyesen azért döntötte úgy, felelős értelmiségiként, volt egyetemi vezetőként, hogy pártpolitikai szerepet vállal, mert egy kommunista egypártrendszerben élte le a fiatalságát, most sem tetszik neki az a rendszer, amit a Fidesz kiépített.

Elmondta, a Fidesz egykor szélsőségesen liberális rendszerváltó párt volt, Orbán Viktor ráadásul Soros-ösztöndíjjal tanult, majd a Fidesz egyszerű politikai haszonszerzésből, szavazatmaximalizálási céllal irányt váltott. Brenner elmondta, ezért sem szavazott soha a Fideszre, mert vezetőit mindig meggyőződés nélküli hatalomtechnikusnak látta.

Beszédében arról beszélt, hogy

a Fidesz 14 év alatt minden stratégiai területet egyfajta megalomán kisgömböcként bekebelezett, megszüntette a fékek és ellensúlyok rendszerét.

A fideszes világban nincs szakmai vagy társadalmi vita, csak rendeleti kormányzás, a parlamentarizmus kiüresítése és "nemzeti konzultáció" - mutatott rá.

Ezt követően a fideszes holdudvar köztulajdonhoz való viszonyáról értékezett. Brenner egy jellemző példát hozott. Szerinte

a NER-esek a beszerzéses pufimellényből villantották a pénzköteget a luxusétteremben, amikor mindenki más karanténban volt.

Hangsúlyozta:

Elutasítják a baloldali woke-őrületet, a Nyugatnak történő szolgai megfelelést és az Európai Egyesült Államok szélsőséges elképzelését, de a hagyományokat romboló egypárti túlhatalmat, a Győzikékkel, Tóth Gabikkal és guruló Szent István szobrokkal fémjelzett jobboldalt is.

Úgy véli, a kiegyensúlyozott, a közjó érdekét szem előtt tartó konzervatív politikának igenis van helye a hazánkban. Ők az arany középutat kínálják a magyaroknak - mondta.

Brenner Koloman hangsúlyozta: a mai magyar politikai rendszernek és az elfogadhatatlan, dilettáns, bűnös és káros kormányzásnak nemcsak balközép bírálata létezik, hanem van egy konzervatív kritikája is, ezt kínálja a Jobbik-Konzervatívok közössége.

A Jobbik-Konzervatív politikusa szerint

meg kell haladni az országot romboló, évtizedes Orbán-Gyurcsány konfliktust, és együtt kell dolgozni mindazokkal, akik készen, egy érték alapú, 21. századi országot építeni.

Keressétek ti is az építőket, a helyi közösséget, keressétek a tenni akarókat! - fogalmazott az ellenzéki párt országgyűlési képviselője.

(Címlapkép: Béli Balázs/Alfahír)