Brenner: A mai Volánbusz-sztrájkért Lázár és a fideszes kormány a felelős

Brenner: A mai Volánbusz-sztrájkért Lázár és a fideszes kormány a felelős

Kizárólag őket és nem a törvényesen sztrájkoló közlekedési dolgozókat terheli felelősség – mondja a Jobbik-Konzervatívok főpolgármester-jelölje.

Ahogy korábban beszámoltunk róla, a volánosokat képviselő Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet (SZAKSZ) sztrájkot hirdetett január 28-29-ére. A legutóbbi bértárgyaláson nem sikerült megállapodnia a munkáltatónak és szakszervezetnek, ezért a sofőrök ismét két nap munkabeszüntetéssel hívják fel magukra a figyelmet. Összesen nagyjából 21 ezer járat eshet ki, Budapesten az agglomerációban közlekedő „kék” buszok maradhatnak ki.

A sztrájk nyilván kellemetlenséget okoz az utasoknak, de ezért korántsem a tisztességes bérért harcoló volánosak a felelősek. Dr. Brenner Koloman közösségi oldalán osztotta meg véleményét:

Legyen mindenki számára egyértelmű: Lázár János és a fideszes kormány felelőssége, hogy a mai napon több százezer magyar késik el a munkából, az iskolából, orvosi vizsgálatról, vagy éppen egy randevúról.

A politikus hozzátette, kizárólag őket és nem a törvényesen sztrájkoló közlekedési dolgozókat terheli felelősség, amiért nem ültek le a tárgyalóasztalhoz a szakszervezetekkel annak ellenére sem, hogy pontosan tisztában voltak a következményekkel. Itt az eredménye: járatok töredéke szállít utasokat, amelynek legnagyobb vesztesei Budapesten az agglomerációban élők.

Fel kell tenni a kérdést: Lázár János és a fideszes kormány a Volán dolgozóinak munkáját nem becsüli meg, teljesen kiürült az államkassza a felelőtlen költekezés és lopás miatt, vagy ezzel is a fővárosiakat akarja büntetni?

– tette fel a nagyon is helyénvalló kérdést dr. Brenner Koloman. A Jobbik-Konzervatívok főpolgármester-jelöltje szerint bármi is a válasz, a jelenlegi helyzet felelős politikushoz nem méltó.

(Címlapkép: Béli Balázs/Alfahír)