Brenner: Karácsony fejezze be a félrebeszélést, Lázár ne büntesse tovább a fővárost!

Brenner: Karácsony fejezze be a félrebeszélést, Lázár ne büntesse tovább a fővárost!

A Jobbik-Konzervatívok főpolgármester-jelöltje úgy látja: Karácsony Gergely és Lázár János, a fideszes kormány tagja éppen közös erővel keserítik meg több százezer magyar ember életét.

Mi ez, ha nem idilli együttműködés a fideszes kormány és a főváros vezetése között?

- tette fel a kérdést a jobbikos politikus, hozzátéve: szerinte az emberek mást vártak.

Brenner Koloman Facebook bejegyzésében azt írta, Budapest 2019 óta pártpolitikai csatatér.

A Jobbik-Konzervatívok országgyűlési képviselője hangsúlyozta:

A kormány az elvesztett pozíciók miatt válogatott módszerekkel bünteti a várost, Karácsony Gergely pedig kesereg. Sikerült azonban új szintre emelni az emberek érdekeinek semmibe vételét.

A jegy- és bérletrendszer további egységesítése, egyszerűsítése helyett a pártbéli főnökeik számára biztosítanak újabb muníciót - fogalmazott a posztban.

Kiemelte:

Rövid távon több százezer Budapesten és az agglomerációban élő lakos lesz kénytelen újabb bérletet venni a napi közlekedéshez, de az együttműködés felbontása veszélyezteti a menetrendek összehangolását és az utastájékoztatást is. Arról nem is beszélve, hogy ha ez az áldatlan állapot hosszabb távon fennmarad, komoly értékcsökkenéssel számolhatnak az érintett területek ingatlantulajdonosai.

Brenner Komolan kifejtette:

A főpolgármester Gyurcsány Ferenc utasítását követi, aki már korábban megüzente, hogy erős pártpolitikai küzdelmet vár Karácsony Gergelytől a támogatásáért cserébe. Lázár János pedig Orbán Viktornak tetszeleg az utcai harcos stílussal, hátha az árulónak tekintett Budapest büntetésével újra visszakaphatja az egykori hatalmát.

A Jobbik-Konzervatívok főpolgármester-jelöltje szerint azonnal be kell fejezni a Karácsony-Lázár koprodukciót, amely Budapest polgáraival szemben folyik.

Követeljük, hogy Karácsony Gergely tegyen rendet a BKK háza táján, vonja felelősségre annak vezetőit, például Draskovics Tibort, Gyurcsány Ferenc egykori miniszterét és Walter Katalint és ismerje el, hogy pártpolitikai érdekeket helyezett a fővárosi érdekek elé

- olvasható Brenner bejegyzésében.

Lázár János hagyjon végre fel Budapest öncélú büntetésével, sanyargatásával, a fideszes kormány pedig ne tartsa vissza a fővárosnak járó forrásokat! - zárul a Facebook poszt.

(Címlapkép: Béli Balázs/Alfahír)