Brenner: Karácsony Gergely átadta Budapest kulcsait Gyurcsány Ferencnek

Brenner: Karácsony Gergely átadta Budapest kulcsait Gyurcsány Ferencnek

Életben akarja tartani a főpolgármester a választásokon önállóan soha meg nem mérettetett baloldali woke-pártját, a Párbeszédet - figyelmeztet a Jobbik főpolgármester-jelöltje, aki szerint Budapest elmerülhet „a pártpolitikai csatározások mocsarában”.

„A jelenlegi főpolgármester Budapest kulcsait ma véglegesen átadta Gyurcsány Ferencnek annak érdekében, hogy életben tartsa a választásokon önállóan soha meg nem mérettetett baloldali woke-pártját"

– rótta fel Facebook oldalán a Jobbik-Konzervatívok főpolgármester-jelöltje, miután a DK, az MSZP és a Párbeszéd bejelentette, hogy együttműködnek a közelgő választásokon.

Brenner Koloman a baloldali fúzióról megfogalmazta azt is:

Az adománygyűjtő ládikák árnyékában fogant nász szereplői azt állítják, hogy csak az lehet érdekelt a fideszes egypárti túlhatalom lebontásában, aki hajlandó beállni a balliberális kánonba. Én, ellentétben velük, hiszek a kiegyensúlyozott polgári demokráciában, ahol nem bűn, ha valaki el mer indulni egy választáson

– érvelt a jobbikos politikus, aki Budapest vezetéséért száll ringbe június 9-én.

Brenner szavai szerint „Karácsony Gergely, a Demokratikus Koalíció és a Magyar Szocialista Párt ma újabb lépést tettek afelé, hogy Budapest elmerüljön a pártpolitikai csatározások mocsarában".

Érdemi vita helyett gőg és a füstös szobákban kötött alkuk az ajánlatuk a budapesti polgároknak

– bírálta az óbaloldali politikai szereplőket a Jobbik képviselője, majd kijelentette: Budapest ennél tényleg többet érdemel.

Gyöngyösi Márton szintén élesen kritizálta a balliberális pártok ilyenformán megkötött koalícióját, mivel a pártelnök szerint Gyurcsány Ferenc pártjába, a DK-ba olvadt az MSZP és a Párbeszéd. Ezzel szerinte már a napnál is világosabb, hogy a három párt közös indulása az EP-választáson nem a NER és az Orbán-rendszer lebontását, hanem csak azok túlélését célozza.

(Címlapkép: Karácsony Gergely és Gyurcsány Ferenc kezet fog a budapesti Benczúr szállodában. MTI Fotó: Balogh Zoltán)