Brenner Koloman a vonatbalesetről: Miért kell megvárni, amíg tényleg tragédia történik?

Brenner Koloman a vonatbalesetről: Miért kell megvárni, amíg tényleg tragédia történik?

Lázár János korábban a MÁV szolgáltatásait igénybe vevő magyar polgárok biztonságának megőrzését jelölte meg fő céljának. A Jobbik elnökhelyettese szerint a miniszter feladatai ellátása során ebben is megbukott, így azonnal távoznia kell.

Lázár János korábban a MÁV szolgáltatásait igénybe vevő magyar polgárok biztonságának megőrzését jelölte meg fő céljának. Feladatai ellátása során ebben (is) megbukott vasárnap, amikor egy vonat a Keleti pályaudvar előtt kisiklott, a nagyobb katasztrófa pedig csak a szerencsén múlt - írja sajtóközleményében Brenner Koloman, a Jobbik elnökhelyettese.

Az ellenzéki párt országgyűlési képviselője kiemelte:

"Követeljük, hogy Lázár János vállalja végre a felelősséget! Ismerje el, hogy nem lehet kontár módon, a közlekedésben dolgozók és ahhoz értők jelzéseit lesöpörve, pusztán önmaga politikusi nagyszerűségét úton-útfélen kihangsúlyozva irányítani egy ennyire összetett területet!"

Lázár János magát Baross Gábornak, „vasminiszternek” képzeli, amikor a tükörbe néz, miközben egyre inkább látszik, hogy pusztán a Gyurcsány-korszak vasútrombolási hagyományait folytatja, és Kóka János örökébe lépett! - fogalmazott.

A jobbikos képviselő szerint rendbe kell tenni a MÁV-ot, de nem mesterségesen gerjesztett ellentétekkel, folyamatos másokra mutogatásokkal.

Normális tájékoztatás, bérrendezés, a kritikus pontok meghatározása, azok kijavítása, a megfelelő szakemberek elüldözésének visszafordítása, a szükséges beruházások azonnali megkezdése az EU-s források bevonásával. Ezek a nulladik lépések, amik Lázár Jánossal immár biztosan elképzelhetetlenek

- sorolta javaslatait a konzervatív párt politikusa.

Nem kellene megvárni, amíg tényleg tragédia történik!

Lázár Jánosnak azonnal távoznia kell!

- zárta sorait Brenner Koloman.

(Címlapkép: Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a Kalocsa és Paks közötti új Duna-híd avatásán a Bács-Kiskun vármegyei Foktőnél 2024. június 6-án. MTI/Máthé Zoltán)