Brenner Koloman: Felül kell vizsgálni a kerékpárutak helyzetét

Brenner Koloman: Felül kell vizsgálni a kerékpárutak helyzetét

Káosz helyett állítsuk vissza a méltányos autóhasználatot, és biztonságos kerékpárutakat építsünk Budapesten! - szorgalmazza a Jobbik-Konzervatívok főpolgármester-jelöltje.

Káosz helyett tegyük rendbe a budapesti közlekedést!

- szólított fel Brenner Koloman, a Jobbik-Konzervatívok főpolgármester-jelöltje az V. kerületi Markó és Falk Miksa utca sarkán. Csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta, induljunk ki abból, hogy a budapesti polgároknak, családoknak is joguk van a közlekedéshez, és nem lehet kiváltsága senkinek.

Állítsuk vissza a méltányos autóhasználatot, és biztonságos kerékpárutakat építsünk!

- javasolta a jobbikos politikus, megjegyezve, nem mindenhova kell biciklisávokat létesíteni, csak oda, ahol a biztonság ezt lehetővé teszi.

Példaként Brenner Koloman a mögötte fekvő egyirányú utcát említette, ahol az úttest mindkét oldalán kerékpárút van felfestve, ráadásul parkoló autók között.

Itt egészen bizonyosan senki nem tudja elképzelni, hogy biztonságban tud a kerékpáros és az autós egymás mellett közlekedni. Ez veszélyes!

- mutatott rá a Jobbik parlamenti képviselője, aki a berlini műszaki paraméterek betartását ajánlja.

Ne veszélyeztessük a kerékpárosok és az autósok életét, biztonságát!

- hangsúlyozta Brenner, hozzáfűzve: pártjától idegen az a szemlélet, miszerint mostanában valamilyen "ideológiai harcot" jelent az úttest lefestése, ehelyett inkább a békére törekszik a Jobbik.

"Minden közlekedő érdekében okos és működő kompromisszumokat hajtunk végre a közlekedés területén is" - fogalmazott a konzervatív főpolgármester-jelölt.

Brenner a Budapesti Közlekedési Programja egy újabb elemét is ismertette:

"Ahol elég széles a járda, ott bizony kerékpárutat a járdán hozzunk létre!"

Elmondta, a Bajcsy-Zsilinszky út példája megmutatja, hogy ez nem egy ördögtől való elképzelés, ott minden további nélkül, biztonsági sávval tud működni.

A jobbikos politikus szerint ezért a körúton is felül kell vizsgálni a bicikliutak helyzetét, hisz "az autós nem bűnös".

(Címlapkép és fotó: Brenner Koloman - Béli Balázs/Alfahír)