Brenner Koloman pénteken együtt fog tüntetni Azahriah-val

Brenner Koloman pénteken együtt fog tüntetni Azahriah-val

A Jobbik-Konzervatívok is csatlakozni fog ahhoz a gyermekvédelmi tüntetéshez, amit a Fidesz legújabb pedofilbotránya kapcsán szervezett többek között Pottyondy Edina, Osváth Zsolt és Azahriah.

Az elmúlt másfél hét eseményei gyakorlatilag egy földindulást indítottak be a közéletben – mondta el Brenner Koloman, a Jobbik-Konzervatívok főpolgármester-jelöltje, utalva ezzel a fideszes pedofilbotrányra, mely Novák Katalin köztársasági elnök és Varga Judit volt igazságügyminiszter hétvégi lemondásához vezetett.

„Pénteken mi itt leszünk, gyertek el ti is!”

Így invitálta új videójában Brenner Koloman a Jobbik-Konzervatívok tagjait és szimpatizánsait, hogy vegyenek ők is részt azon a tüntetésen, amit most péntekre a Hősök terére hirdetett meg több influenszer és közismert személy.

A szervezők oldalaktól függetlenül fontosnak tartják, hogy civil emberként felemeljék a hangjukat az áldozatok védelme, az átláthatóság, az emberi tisztesség és az őszinte társadalmi párbeszéd érdekében.

Nagyon nincs rendben, hogy a magyar közélet uszításból, gyűlöletkeltésből, karaktergyilkosságokból áll. És ha ez nem lenne elég kiábrándító, az is kiderült, hogy a pápalátogatás ürügyén szabadon engedtek egy embert, aki aktív segítője volt egy gyermekbántalmazó erőszaktevőnek

– írták hozzátéve, hogy az elmúlt napok történései arra sarkallták őket, hogy ne csak online, de a való világban is cselekedjenek. „A dühünket, a fájdalmunkat, az együttérzésünket szeretnénk ezúton is kifejezni” – hangsúlyozták.

Brenner Koloman és a Jobbik a polgári értékrendet szeretné képviselni ezen a tüntetésen (természetesen pártlogók nélkül):

Mi, akik valóban hiszünk egy polgári Magyarországban, várunk és biztatunk mindenkit, hogy jöjjenek el, és mutassuk meg, hogy van egy másik Magyarország, egy normális Magyarország, egy olyan Magyarország, amelyben mi hiszünk, akik valóban konzervatívok, valóban európaiak

– mondta el a jobbikos politikus, majd hozzátette: ez így nem mehet tovább, lehullt az álarc.

A Jobbik-Konzervatívok már korábban is megmondta, hogy a Fidesz régen földre dobta a polgári Magyarország zászlaját – emlékeztetett, majd hozzátette: most pénteken a mi feladatunk, hogy ismét fölemeljük ezt a zászlót. Brenner Koloman kihangsúlyozta: „Nagyon fontosnak tartom azt, hogy a szervezők kérésének megfelelően természetesen ne pártlogókkal és pártzászlókkal jöjjünk, de jöjjünk el és emeljük magasra a polgári Magyarország zászlaját.”

Pénteken este hatkor kezdődik a tüntetés, számos ismert arccal

A demonstráció most pénteken este hatkor veszi kezdetét a Hősök terén.

A civilek szervezte rendezvényen beszédet mond majd Fancsikai Eszter (Nemekarokbeleszólni), Osváth Zsolt (Zshow Time), Pottyondy Edina, Szabó Márton (Jólvanezígy) és Tapasztó Orsi (Nemakarokbeleszólni), bejelentkezik Baukó Attila Azahriah, a műsorvezető pedig Gulyás Márton lesz.

A tiltakozást meghirdető Facebook-esemény itt érhető el.

(Címlapkép: Béli Balázs/Alfahír)