Brenner a Fidesz elmúlt 12 évéről: a magyarok 75 százaléka az uniós szegénységi küszöb alatt él

Brenner a Fidesz elmúlt 12 évéről: a magyarok 75 százaléka az uniós szegénységi küszöb alatt él

"Már csak 40 nap a pusztaságban, már csak 40 nap van hátra április 3-ig, amikor ítéletet mondatunk Orbán Viktor és a Fidesz egypárti túlhatalma fölött" - mondta hétfői napirend előtti felszólalásában Brenner Koloman, a Jobbik országgyűlési képviselője. Ezután a kormány bűneit sorolva vádpontokat ismertetett.

Úgy látja,

a miniszterelnököt és a Fidesz hibája, hogy egy elszalasztott évtized nemzetközi pénzbősége és a szinte kimeríthetetlen EU-s források után, a magyar polgárok több mint 75 százaléka az európai uniós szegénységi küszöb alatt él.

Elmondta, elég megnézni - nem Ausztriát, nem Németországot, ahová 32 évvel ezelőtt el akartunk jutni -, hanem a szomszédainkat, Csehországot, Lengyelországot, de sajnos már Romániát is, akik mind elhúztak mellettünk.

Kétharmados kormányzás, tizenkét év - az Országgyűlés alelnöke szerint minden lehetősége meglett volna a Fidesznek arra, hogy valóban a magyar polgárok szabadságát és jólétét szolgálják.

"Ehelyett Önök - Matolcsy György jegybankelnök szavait idézve - Mészáros Lőrinc betonjába, márványszökőkutakba és harminc centis kilátókba fektették ezeket a forrásokat, ahelyett, hogy a kiművelt magyar emberfőkbe fektették volna, és az oktatást, illetve az egészségügyet fejlesztették volna"

- fogalmazott Brenner.

Matolcsyt tovább idézve azt mondta, "ez a 7 százalék nem az a 7 százalék".

Kiemelte,

amikor a Fidesz leginkább a bolsevik időkre emlékeztető sikerpropagandát folytat arról,hogy 7 százalék fölött nőt a GDP, akkor éppen csak azt felejtik el közölni a magyar választópolgárokkal, hogy a 2020-as év visszaesése az a bázis, amihez ezt mérik. Viszont ha a 2019-es adatot nézzük, akkor ez nem több 2,1 százalékos növekedés. Ezt nem,Brenner a Fidesz elmúlt 12 évéről: a magyarok 75 százaléka az uniós szegénységi küszöb alatt él ugyanakkor az inflációt  minden ember megérzi bevásárláskor.

A magyar néppárt politikusa az orbáni gyűlöletkeltéssel és nemzetet megosztó propagandával kapcsolatban arról beszélt, ez juttatta el hazánkat odáig, hogy a Jobbik soproni ifjúsági tagozatának húszéves elnökét, illetve egyik tagját egy egyébként szintén nagyon fiatal fideszes önkormányzati képviselő kivörösödött fejjel kommunistázza.

"Éppen Önök? Hát az összes kommunista a padsoraikban ül!"

- hangsúlyozta.

Brenner Koloman a fideszes korrupció kapcsán Schadl Györgyről, Völner Pálról, Varga Juditról és Orbán Viktorról szólt. Szerinte ez egy láncolat. Meg Volner. Merthogy szerint az Orbán-kormány úgy akarja bebiztosítani a túlhatalmat, hogy a Jobbikot egy listára kényszerítették azzal a Volner János által beterjesztett módosító indítvánnyal, ami a választójogi törvényre hivatkozik, majd felállnak és gyurcsányoznak.

"Hát gratulálok Önöknek, ennél aljasabb, farizeus magatartás nem létezik a földön!"

- emelte ki.

Végezetül felszólított minden keresztény-konzervatív állampolgárt arra, hogy szavazzon az Egységben Magyarországért pártszövetség jelöltjeire, illetve listájára, hiszen a néppárti Jobbik a garancia arra, hogy visszaállítják a kiegyensúlyozottan működő polgári demokráciát.

 {block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}