Brenner Koloman: a jelenlegi geo- és biztonságpolitikai helyzetben megfontolásra ajánljuk, hogy ne épüljön meg Paks II.

Brenner Koloman: a jelenlegi geo- és biztonságpolitikai helyzetben megfontolásra ajánljuk, hogy ne épüljön meg Paks II.

Brenner Koloman, a Jobbik országgyűlési képviselője a Külügyi bizottság alelnökeként tehetett fel kérdéseket Szijjártó Péternek. A Jobbik politikusa többek között arra volt kíváncsi, hogy mit tesz a kormány azért, hogy a Visegrádi Együttműködést az orosz agresszív háború után végre újjáélessze. Ehhez kapcsolódóan a regionális együttműködésről is kérdezett a Jobbik országgyűlési képviselője, hiszen Horvátországgal sem felhőtlen hazánk viszonya Orbán Viktor miatt. 

Ezen kívül szóba került az energiabiztonság kérdése is, hiszen Szijjártó Péter Paks II-őt mindenképpen meg akarja építeni. Brenner Koloman ezzel kapcsolatban leszögezte, hogy a Jobbik XXI. századi modern konzervatív pártként természetesen nem atomenergia-ellenes, de a jelenlegi geopolitikai és biztonságpolitikai helyzetben megfontolásra érdemes, hogy ne épüljön meg Paks II., hanem Paks I.-nek az élettartamát hosszabbítsuk meg modern nyugati technológiával.

Mivel ezekre a kérdésekre nem adott egyértelmű választ Szijjártó Péter, ezért a jobbikos politikus nem tudta támogatni a megválasztását, tartózkodott a szavazáson.