Kihallgatták a szigetszentmiklósi olajszennyezés feltételezett elkövetőjét

Kihallgatták a szigetszentmiklósi olajszennyezés feltételezett elkövetőjét

A BRFK Nyomozó Főosztálya 2021. június 2-án előállította a szigetszentmiklósi olajszennyezés bűncselekményének feltételezett elkövetőjét, akit természetkárosítás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki - írja a Budapesti Rendőr-főkapitányság. Az eljárás szakértők bevonásával folytatódik.

A nyomozás vezetőivel készített videóinterjúból kiderült, hogy a feltételezett elkövető, egy 59 éves tököli férfi, aki azt követően került a hatóságok látókörébe, hogy a nyomozók mintegy 40 telephelyen hajtottak végre ellenőrzést, és több helyen olajmintát vettek. A gyanúsított lakásán és munkahelyén is házkutatást tartottak, amely során több, az esethez köthető eszközt is lefoglaltak.

Újra nagy mennyiségű olaj került a szigetszentmiklósi csatornába

Ismét nagy mennyiségű olaj került a szigetszentmiklósi csatornába, erről Pfeifer Rikárt, a Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség Halőrzési ágazatvezetője számolt be a Facebookon. Pfeifer azt írja, hogy a vízügyi ügyeletesek már dolgoznak az olaj befogásán. Nemrégiben, december elején engedtek ismeretlen tettesek olajat a szigetszentmiklósi esővízgyűjtő csatornába, ami miatt feljelentést tettek és a rendőrség is nyomoz.

Emlékeztet rá a budapesti rendőrság, hogy többezer liter olajszennyeződés került 2020. december elején Szigetszentmiklós csapadékvíz-gyűjtőjébe. A súlyos természeti károkat okozó bűncselekmény felderítése érdekében a BRFK-n külön nyomozócsoport alakult, Budapest rendőrfőkapitánya pedig kétmillió forint nyomravezetői díjat tűzött ki, amit azóta visszavontak.