Brit bulvárlapok azt írják: három magyar áldozata van a berlini támadásnak

A magyar külügy egyelőre nem kapott hivatalos értesítést a német szervektől.

A magyar külügy az Indexnek azt írta:

A berlini magyar nagykövetség folyamatosan kapcsolatban van a német rendőrséggel. A német rendőrség mostanáig csak annyit közölt, hogy az áldozatok közül hatan német állampolgárok, a rendőrség váratlan és nehezen érthető módon a további áldozatok és sérültek állampolgárságával kapcsolatban eddig nem adott információt. Nagykövetségünk ma délelőtt hivatalos jegyzékben kér tájékoztatást. A nagykövetség ügyeleti számára érkező bejelentéseket kezeltük, egy esetben kiderült, hogy a keresett személy könnyebben megsérült, de elhagyhatta a kórházat, minden más esetben megtudtuk, hogy a keresett személy nem volt a karácsonyi vásárban.”

Keddi információk szerint a berlini magyar nagykövetség ügyeleti telefonszámán hárman jelezték, hogy nem találják rokonukat. Kovács Zoltán kormányszóvivő akkor azt mondta, hogy bár hivatalos értesítést a német szervektől egyelőre nem kaptak, úgy tudják, hogy három feltételezett magyar érintettje volt a támadásnak.

Ebből kettőről nagy valószínűséggel bebizonyosodott, hogy nem voltak érintettek. Egy harmadik érintettről pedig azt tudjuk, hogy már reggel elhagyta a kórházat, könnyebben sérült”

– tájékoztatott. A sérült nő a Blikknek is nyilatkozott: „Mindenhol szétdőlt faházakat láttam és sérülteket, akik a földön fekve jajgattak."

Élt a támadás közben, és az utolsó pillanatig küzdött a lengyel kamionos

A 37 éves Lukasz U. a kabinban ült, amikor a terrorista néhány kör megtétele után a gyanútlan emberek közé kormányozta a járművet. Miután rájött arra, hogy mire készül elrablója felvette vele a harcot, megpróbálta elrántani a kormányt, hogy ezzel embereket mentsen meg.