"Innentől kezdve nincs két Jászberény, csak egy Jászberény van, és ezért fogunk dolgozni!"

"Innentől kezdve nincs két Jászberény, csak egy Jászberény van, és ezért fogunk dolgozni!"

Rekordmagas, 60 százalék feletti részvételi arány mellett ismét Budai Lórántot választották Jászberény polgármesterévé.

Az ellenzék által támogatott jobbikos politikus a Közösen Jászberényért Egyesület színeiben 16 szavazattal nyerte el a polgármesteri címet október 13-án, de a Fidesz mondvacsinált kifogásokkal támadta meg az eredményt, és sikerült is elérnie, hogy megismételjék a választást.

Az adatok 100 százalékos feldolgozottsága szerint Budai a november 10-i választáson óriási fölénnyel utasította maga mögé a Fidesz-KDNP jelöltjét, Szabó Tamást. Budai 8327, míg ellenfele 4569 szavazatot kapott.

Mivel a Fidesz-KDNP nem tartotta tiszteletben a jászberényiek döntését, azok még nagyobb pofonnal büntették meg a kormánypártok polgármesterjelöltjét. 

Budai Lóránt az Alfahírnek nyilatkozva elmondta: nem számított ekkora különbségre, de nagyon boldog, mert a szülővárosában élők megmutatták, hogy nem lehet a véleményüket semmibe venni, és nem lehet sem a fenyegetőzéssel, sem a háborúval semmit sem elérni.

"Az emberek úgy látszik, hogy valóban a békére és az együttműködésre vágynak. Ezt a fajta fejlődést fogjuk elhozni, segítő kezet nyújtva a fideszes tábornak is, és őket is képviselve. Innentől kezdve nincs két Jászberény, csak egy Jászberény van, és ezért fogunk dolgozni!"

- jelentette ki Budai Lóránt.