Nem lesz pénze kézilabdacsarnokra Németh Szilárdéknak?

Lejjebb kell adni az igényekből Csepelen?

Eredménytelenül zárult a csepeli kézilabdacsarnokra kiírt közbeszerzési eljárás, miután kiderül, hogy a beérkező ajánlat meghaladja a rendelkezésre álló fedezetet.

A közbeszerzési hatóság adatbázisából kiderül, hogy egyedül a kiskunhalasi Merkbau Építőipari és Kereskedelmi Kft. érdeklődött a projekt iránt.

A cég nettó 747,9 milliós ajánlatot tette le az asztalra, ám ez közel 50 százalékkal meghaladja a rendelkezésre álló fedezetet, ami mindössze 500 millió forint.

A csepeliek ennek ellenére nem mondanak le a beruházásról, új eljárást írnak ki, viszont nagy kérdés, honnan teremtik elő a hiányzó pénzt. Két lehetőség tűnik reálisnak:

vagy az igényekből adnak lejjebb, vagy a vállalkozó próbál minél többet legyalulni a költségekből.

Csepelen a meglévő tornacsarnok mellé szeretnék felhúzni ezt a teljesen új kézilabdacsarnokot nemzetközi mérkőzésekre is alkalmas pályával. Ehhez 300 fős lelátót, korszerű öltözőt és kiszolgáló létesítményeket terveznek. A 2040 négyzetméteres alapterületű csarnokhoz 60 fős parkoló is készülne.

A műszaki leírás szerint azonban a csarnok inkább multifunkcionális létesítmény lenne, ugyanis egyaránt alkalmas lehet társadalmi, kulturális, szórakoztató és sportrendezvények lebonyolítására is. Mindezek mellett a csarnok a mindennapos testnevelés feladataiba is bekapcsolódna.