Közös szemétszállító céget hozhat létre a főváros és a Mol, a teljes központi régiót ellátnák

Közös szemétszállító céget hozhat létre a főváros és a Mol, a teljes központi régiót ellátnák

A gigavállalatot fele-fele részben irányítaná a főváros és a hulladékkoncessziót augusztusban elnyert Mol.

Egy nagy, közös hulladékszállító céget hozhat létre Budapest és a Mol a teljes központi régió ellátására – értesült a Telex. A lap úgy tudja, hogy a gigavállalatot fele-fele részben irányítaná a főváros és a hulladékkoncessziót augusztusban elnyert Mol.

Mint írják, információk szerint a Mol kereste meg a fővárost. A közös cég létesítésével kapcsolatban Karácsony Gergely főpolgármester fog előterjesztést tenni, a javaslat lényege pedig, hogy

az eddig a Budapesti Közművek Nonprofit (BKM) Zrt. által végzett fővárosi (és budaörsi) hulladékgazdálkodást a koncesszió kezdetétől, 2023. július 1-től a BKM és a Mol közös cég végezhetné, amelyet egy 2-2 taggal felálló igazgatóság irányítana.

A lap a Molnál senkit nem ért el a hétvégén, ugyanakkor a fővárosi oldalon háttérbeszélgetés keretében nem cáfolták az értesülést.

A cikkben arról is írnak, hogy a BKM eddig évi 600-700 ezer tonna hulladékot dolgozott fel, a jövőben további félszáz település hozzáadásával ez a mennyiség akár harmadával is nőhetne.