Továbbra is virágzik az I. kerületi fideszes ingatlanmutyi

Még mindig fillérekért osztogatják a haveroknak az önkormányzati bérlakásokat.

"Ez egy 145 négyzetméteres háromszobás lakás, ami piaci pályázaton 2009-ben került a bérlő használatába, mivel ő volt a pályázat nyertese"

- közölte Szeleczky Szilvia, a Budavári Önkormányzat Műszaki Irodájának vezetője.

A csatorna arról számolt be, hogy a bérlőnek nem kell elhagynia az Attila úti önkormányzati lakást, amelyért a piaci ár töredékét fizeti: négyzetméterenként csupán 750 forintot.

"Velich Katalin 2010-ben önkormányzati képviselői mandátumot nyert itt a kerületben, és akkor őt az egészségügyi és szociális bizottság elnökének nevezték ki, fideszes önkormányzati képviselő volt, és nagyjából két évig képviselőként is működött, amikor is egy kormányhivatali kinevezést kapott"

- nyilatkozta a televíziónak Váradiné Naszályi Márta.

Ennek tetejébe az is valószínű, hogy volt fideszes önkormányzati képviselő maga is osztogathatott lakásokat:

a Budavári Önkormányzatnál ugyanis az volt a gyakorlat, hogy a bizottsági elnökök döntötték el, ki kapjon önkormányzati bérlakást.

Nagy Gábor Tamás polgármester volt feleségének is jutott egy bérlakás, amiről a politikus nem kívánt nyilatkozni a HírTV-nek.

A bérlakások odaítélésének módján azt követően változtatott az I. kerület fideszes vezetése, hogy a sajtó beszámolt a nagyszabású ingatlanmutyiról. A döntés jelenleg a fideszes többségű képviselőtestület kezében van.

Ár alatt osztogatják a lakásokat

Miközben az átlagember alig tudja kigazdálkodni a lakhatásának költségeit, és a fővárosban egy szobányi lakásért is képesek többet elkérni, mint a minimálbér, vannak akik jól járnak. Csak jó embereket kell ismerni ahhoz, hogy a Várnegyed egyik legelőkelőbb részén ár alatt bérelhessünk lakást.