700 millióval megszaladtak a Fidesz-közeli budapesti szállodaberuházás költségei

Már 13,1 milliárdnál jár az összeg.

Előre nem látott műszaki problémák miatt a tervezett 2018 júniusa helyett ősszel adják át a felújítás alatt álló Párisi Udvarban épülő ötcsillagos hotelt - idézi Fazekas Tamást, a Párisi Udvar Hotel szállodaigazgatóját az MTI.

Fazekas Tamás elmondta, hogy újabb 1400 négyzetméteren kellett a födémet lebontani, ami 700 millió forint többletköltséget jelent, így a beruházás összértéke 13,1 milliárd forintra nőtt.

Hermesz János projektmenedzser bejelentette, hogy az építési munkák miatt  lezárt Petőfi Sándor utca december 23-án ugyan újra megnyílik,  de ekkortól a Ferenciek terén növelik az építési területet, ami miatt a buszmegálló 10 méterrel hátrébb kerül.

Az V. kerületi Ferenciek tere 10. szám alatti Párisi Udvar műemlék épületét az önkormányzat 2014. május 8-án adta el a Párizs Property Kft-nek, 2,1 milliárd forintért. A jordán befektetők (Zuhair Awad és Sameer Hamdan) ötcsillagos szállodát építtetnek a Garancsi Istvánhoz sorolható Market Zrt-vel. A hitelszerződést az Eximbank részéről az a Puskás András írta alá, aki az épület 2014-es eladásakor, Rogán Antal alpolgármestere volt a belvárosban.

A beruházásról itt olvashat részletesebben:

Orbán köreihez köthető befektetők építenek luxusszállót a Belvárosban

Orbán Viktorral jó kapcsolatban álló befektetők építenek luxusszállót a Belváros kiemelt pontján, írja a Magyar Narancs. A kérdéses telket még a Rogán Antal vezette önkormányzat adta el, a hotel kivitelezője pedig egy kormányközeli cég, a beruházást állami hitel fedezi. Az eddig közhasználatban levő Párisi udvar is magántulajdonba vándorolhat.