Tíz centi széles járda az Erzsébet téren

Négy parkolót jelöltek ki pár méterre a mélygarázstól.

A járda rovására négy parkolóhelyet jelöltek ki pár méterre az egyébként 119 férőhelyes fővárosi Erzsébet téri mélygarázs lejáratától pár méterre. Az egyik helyen így a kijelölt bicikliút és a kijelölt parkoló között mindössze egy arasznyi hely maradt a járdán – számol be az I bike Budapest Facebook-oldala.

A helyszín egyébként Budapest egyik legforgalmasabb gyalogátkelőhelye mellett van: az Erzsébet térről (metrókijáratok, villamos- és buszmegállók) a Szent István-bazilika felé itt lehet keresztezni az ugyancsak meglehetősen forgalmas József Attila utcát.

Ki találta ezt ki? Ki tervezte meg, hagyta jóvá és alakította ki? Olyan nehéz lenne azzal a 4 kocsival beállni a mélygarázsba?

– teszik fel a kérdést az oldal szerkesztői.

Joggal sérelmezik, hogy miközben a tömeg rég kinőtte az Erzsébet teret, mikor több hely kéne az egyre nagyobb belvárosi gyalogos és kerékpáros forgalomnak, miközben a gyalog-kerékpárutat nem a járdára visszafesteni, hanem az úton vezetett irányhelyes kerékpársávokra cserélni kellett volna, 4 darab, mélygarázs bejárata mellé épített parkolóért „inkább visszafelé haladunk az időben”.