Négy gyanúsítottat hallgattak ki eddig a szélsőséges Magyarok Felelős Nemzeti Kormánya csoport ügyében

Négy gyanúsítottat hallgattak ki eddig a szélsőséges Magyarok Felelős Nemzeti Kormánya csoport ügyében

Mint megírtuk, letartóztatták azt a két férfit, akiket a Magyarok Felelős Nemzeti Kormánya csoport vezetőiként az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatásával és politikusok megölésének előkészületével gyanúsítanak.

Ahogy az várható volt, letartóztatták az emberölésre buzdító Postáékat

Letartóztatták azt a két férfit, akiket a Magyarok Felelős Nemzeti Kormánya csoport vezetőiként az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatásával és politikusok megölésének előkészületével gyanúsítanak - közölte a Fővárosi Törvényszék csütörtökön az MTI-vel. A Budai Központi Kerületi Bíróság október 29-ig elrendelte a két férfi letartóztatását szökés, elrejtőzés, a bűnismétlés, valamint a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt.

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség friss közleményében azt írja, élet és állam elleni bűncselekmények miatt folyamatban lévő nyomozásban

eddig négy személy gyanúsítotti kihallgatása történt meg.

Mint ismert, a gyanúsítottak az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatására irányuló szervezetet hoztak létre, és céljaik elérése érdekében tagságukat a gyűlésükön és az interneten keresztül – meg nem határozható számú további személyt megszólítva – közéleti szereplők megölésére hívták fel.

A nyomozó ügyészség a csoport két vezetőjének letartóztatását indítványozta, amely indítvánnyal a bíróság egyetértve ezen kényszerintézkedést egy hónapra mindkettőjük vonatkozásában elrendelte.

A csoport szervezettségére utal, hogy – leképezve a demokratikus állami berendezkedést – a csoportosulás egyik vezetőjét bírói hatalommal ruházták fel, míg a másik gyanúsított feladata a végrehajtó hatalom megszervezése volt és egy új „alkotmányt” is megfogalmaztak.

Az ügyben közölt újabb gyanúsítás szerint egy férfi kapcsolatba lépett a csoport vezetőivel azzal, hogy legalább öt hasonlóan radikális nézeteket valló társával szeretne csatlakozni és együtt „szeretnének valami értelmeset tenni”.

Ezen gyanúsított kifejtette azt a nézetét is „tiltakozni kell és el kell menni a fejüket levágni,…meg kell halljanak, nincs más!”.

Az ügyészség ezen gyanúsított őrizetét is elrendelte, a személyi szabadságot érintő kényszerintézkedés elrendelésének indítványozásáról ma dönt.

A rendelkezésre álló adatok szerint a csoport vezetői által hirdetett emberölések végrehajtására többen is jelentkeztek, a tag toborzás sikeres volt, a gyanúsítottak szándékainak komolyságát jelezi, hogy fegyverek beszerzéséről is egyeztettek.