Büntetést kapott Nagyecsed, mert szurkolói kubatovtakarodjoztak

Kubatov, ha nem klubelnök, akkor a Fidesz pártigazgatója és országgyűlési képviselője, tehát közszereplő is, de ez most nem számított. Mintegy mellesleg a büntetőintézkedés indoklása kitér nagyobb mennyiségű pirotechnikai eszközök bevitelére, használatára, illetve a rend nem megfelelő biztosítására is, ugyanis a játékoskijáró folyosóján „inzultáltak” egy FTC játékost valamint állítólag a rendezők beazonosítására vonatkozó szabályzati előírást is megsértették.

Mindezen „komoly” kihágások miatt Nagyecsed csapata, amely az NB III-as Tisza-csoport tagja, kötelezve lett 50.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére. Érdekesség, hogy komolyabb rendbontás nem történt, pedig megjelent a „szkenneletlen” zöld-fehér tábor is, azaz azok, akik megtagadták a biometrikus adatazonosítást. Nyilván Nagyecsed a legjobb szándéka szerint is felkészületlenebb egy olyan rajongói létszámmal rendelkező klub fogadására, mint a Ferencváros modern stadionja. Tehát a jelek szerint Kubatov alaptalanul tart az FTC törzsszurkolói gárdájától.

Mi több a fradista szurkolók körében többen pénzadománnyal akarnak hozzájárulni Nagyecsed pénzbüntetésének kifizetéséhez. Hogy mekkorát változott a világ, hogy lett szurkolóból, a szurkolók által szidalmazott klubelnök Kubatov Gábor,  azt is illusztrálja a Fradiamedia két éves videója, ahol a pirotechnika és a teltház még a klub által büszkén promózott látványelem:

Kubatov Gábor a fejlécben látható MTI fényképen Orbán Viktor társaságában, Tarlós István és Pintér Sándor között ünnepli a Fidesz győzelmét.