Brutálisan bántalmaztak egy 88 éves nőt Körösladányban

Brutálisan bántalmaztak egy 88 éves nőt Körösladányban

A vádemelést követően előzetes letartóztatásban marad az az élettársi viszonyban élő pár, akik 2018 novemberében brutálisan bántalmaztak egy 88 esztendős nőt.

Az Ügyészség honlapja szerint a gyanúsítottak erőszakkal jutottak be a sértett kőrösladányi otthonába, ahol az idős nőt készpénzének átadása érdekében

kirívó brutalitással bántalmazták, majd értékeit elvették.

Az egyik elkövető (a 46 éves nő), a ház udvarán talált vascsővel először fejen ütötte a 88 esztendős hölgyet, majd a kezét és a hátát is ütötte, fellökte őt. Mikor a földön volt, bele is rúgott. Aztán a ház folyosóján magára hagyták a sérült nőt és átkutatták a helyiségeket. Többek között pénzt, ékszereket vittek el. Mielőtt távoztak, a nő összekötözte az idős asszony lábait, karjait, bekötötte a száját.

A vádlottak cselekménye folytán a sértett maradandó fogyatékossággal járó sérüléseket szenvedett, közvetlen életveszélyes állapotba került,

életét az orvosi beavatkozás mentette meg.

Az ügyészség állítása szerint a vád tárgyává tett kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekményekre valamint a kiszabható büntetés tartamára figyelemmel a szökés, elrejtőzés veszélye, míg a vádlottak büntetett előéletére tekintettel a bűnismétlés veszélye jelenleg is fennáll. Ennél enyhébb kényszerintézkedéssel az eljárás célja a vádlottak esetében nem biztosítható.