Elkapták azt a férfit, aki megerőszakolt és kirabolt egy nőt Gödöllőn

Elkapták azt a férfit, aki megerőszakolt és kirabolt egy nőt Gödöllőn

A nyomozók elkapták azt a 26 esztendős férfit, aki a gyanú szerint megerőszakolt majd kirabolt egy nőt annak lakásán - írja a rendőrség honlapja. 

„Ott maradsz, különben megöllek”

– ordította az ismeretlen férfi, miután a gyanú szerint otthonában rátámadt egy 49 éves nőre. Berángatta a hálószobába, megerőszakolta, majd elvitte néhány ezer forintját.

A nő egyedül volt otthon egy este, amikor zajt hallott a konyhából. Az előszobába érve egy vadidegen férfivel találta szembe magát. A saját védelme érdekében magánál tartott gázspray-vel lefújta az ismeretlent, ám ez nem elriasztotta, hanem felbőszítette a férfit. Megragadta a nő csuklóját, ököllel többször megütötte, berángatta a hálószobába, lelökte az ágyra és a fejét egy babzsákkal lenyomva tartotta.

Miközben megerőszakolta folyamatosan életének kioltásával fenyegette.

Egy óvatlan pillanatban a nőnek sikerült elérnie az ágya melletti szekrényen lévő konyhakést, de támadója kicsavarta a kezéből. Miután megvágta vele a nőt, ráparancsolt, hogy maradjon az ágyon, ő pedig átkutatta áldozata táskáját és kabátját. Négyezer forintot zsebre téve elmenekült a helyszínről. A támadásban megsérült nőt a mentők kórházba vitték, ahol begipszelték eltört csuklóját és ellátták zúzódásait.

A gödöllői nyomozók hónapokon keresztül próbálták az áldozattól kapott személyleírás alapján azonosítani a támadót. Áttörést 2020. június közepén értek el. Akkorra sikerült megállapítaniuk, hogy a bűncselekményt nagy valószínűséggel a tiszafüredi lakcímmel rendelkező, ám ott életvitelszerűen nem tartózkodó P. Dániel követte el. 

A férfit végül a tiszafüredi vasútállomáson kapták el múlt hét pénteken. 

P. Dániel kihallgatásán a bűncselekmény elkövetését elismerte, tettére magyarázatot nem tudott adni. Az azóta letartóztatott 26 éves férfi ellen szexuális erőszak, kifosztás és testi sértés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Gödöllői Rendőrkapitányság.