Bunyó lesz a Simicska-oszlopok körül?

Elkezdték lebontani a Mahir budapesti oszlopait, ám a cég szekusokkal őrizteti az építményeket.

A budapesti közgyűlés karácsony előtti rendkívüli ülésen döntött úgy, hogy szerződést bont a Mahirral, amelynek összesen - az ünnepeket is beleszámolva (!) -

egyetlen hetet adott,

hogy eltávolítsa hirdetőfelületeit a közterületekről. A maffialeszámolás rendeletmódosítás értelemszerűen nem nyerte el Simicskéák tetszését, így jogi útra terelték az ügyet. Ameddig nincs bírósági döntés, nem is hajlandóak elbontani az oszlopokat.

Tarlósék azonban a jelek szerint eléggé ráfeszültek a témára, és az újévi másnaposságot gyorsan kiheverve, más január 2-án kiadták az utasítást az építmények azonnali eltávolítására. A feladattal a Budapest Közút Zrt-t bízták meg, akiknek a munkatársai az Index információi szerint Dél-Pesten már el is kezdték a munkát.

Az azonban már most látszik, hogy ez nem lesz könnyű küldetés.

A Mahir ugyanis egy biztonsági céget bízott meg azzal, hogy

"akár fizikailag is akadályozzák meg"

az oszlopok elbontását. Magyar György, a cég jogi képviselője egyenesen utcai táskalopáshoz hasonlította a fővárosi intézkedést, amelyet "jogos "önhatalommal" fognak meggátolni, ahogyan a válláról lekapott táskát is jogában áll visszaszereznie az áldozatnak.

Az már biztos, hogy Budapesten nem indul unalmasan az új esztendő. Tavaly csak a szomszédos Ukrajnából hallhattunk olyan sztorikat, hogy oligarchák által pénzelt szabadcsapatok feszültek neki a hatóságoknak, a keleti nyitás jegyében idén lehet, hogy nálunk is meghonosodik az állampolgári engedetlenségnek ez a karakán formája. Azért remélem, legalább az egyik félnél lesz kamera, egy Armata Simicska vs. Irriducibili Tarlós ustawkát nagyon megnéznék...

[[nid:179000]]