Magyar Nemzet: őrizetbe vették Habony egykori ügyvédjét

A Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett Busch korábban bíróként is dolgozott, de a Magyar Nemzet szerint többek között Habony Árpádot is képviselte, amikor garázdasággal vádolták a miniszterelnök titokzatos tanácsadóját.

Buscht egy másik ügyben befolyással üzérkedés bűntettével vádolják Oszter Sándorral együtt, de a Magyar Nemzet ellentétes információkat kapott arról, hogy most milyen bűncselekmény gyanúja miatt vihették be a jogászt.

Az Oszter-ügy vádirata szerint a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett ügyvéd több tíz millió forintot csalt ki egy adócsalási per vádlottjától azzal az ígérettel, hogy kapcsolatai révén el tudja érni az előzetes letartóztatása megszüntetését. Az ügyészség állítja, Busch Béla magas rangú bíró ismerőseire, egyetemi kollégáira hivatkozott, amikor a kenőpénzt kérte. Az a büntetőeljárás várhatóan heteken belül befejeződik a Budapest Környéki Törvényszéken, első fokon – írja a Magyar Nemzet. Ez az ügy állítólag nem kapcsolódik az őrizetbe vételhez.