Tizenegyen meghaltak egy horvátországi buszbalesetben

Tizenegyen meghaltak egy horvátországi buszbalesetben

A busz Magyarország felől érkezett, és további 34 ember súlyosan megsérült.

Tizenegyen meghaltak és harmincnégyen súlyosan megsérültek egy buszbalesetben Horvátország északi részén szombat reggel - számolt be a horvát televízió rendőrségi forrásokra hivatkozva.

A lengyel rendszámú busz lesodródott az útról az A4-es autópályán. A baleset Zágrábtól hatvan kilométerre északnyugatra történt. Maga a busz pedig Magyarország felől érkezett.

A szerencsétlenség okát egyelőre nem tudni. A hatóságok abból indulnak ki, hogy a sofőr elbóbiskolt a volán mögött - tudatta az MTI.

Frissítés: Medjugorjébe tartó zarándokok ültek a buszon

Davor Bozinovic horvát belügyminiszter később rendkívüli sajtótájékoztatóján megerősítette, lesodródott az autópályáról, majd a falnak ütközött egy busz szombaton hajnalban Horvátországban, a balesetben tizenkét ember meghalt és legalább negyvenen megsérültek.

Az eset a Zágrábtól a magyar határig vezető sztrádán történt az észak horvátországi Varasd (Varazdin) közelében, a Brenznicki Hum és Komin közti autópálya-szakaszon. Amíg a tűzoltók és a mentők a helyszínen dolgoztak, leállították a forgalmat az autópályán, jelenleg egy sávban lehet közlekedni.

A belügyminiszter elmondta:

a busz lengyel rendszámmal közlekedett, Varsó közeléből indult és zarándokokat szállított a bosznia-hercegovinai Medugorjébe.

A buszon nem voltak gyerekek; és a sérülteket a zágrábi, varasdi és csáktornyai kórházba szállították - tette hozzá.