Cégvezetőként nem számít, hogy fideszes vagy-e. Ja, de...

Cégvezetőként nem számít, hogy fideszes vagy-e. Ja, de...

A fideszes miniszterek szerint rátermettség alapján osztják a NER-ben a pozíciókat. A párt frakcióvezetője és Varga Judit viszont mást állít.

Jelentős zavart mutat a kormányközeli médiumok és a Fidesz kommunikációja közti különbség az úgynevezett "zsíros", állami állások betöltését illetően. Míg ugyanis a fideszes politikusok azt állítják, hogy a személyes rátermettség alapján kapnak állami pozíciót a kiválasztottak, a kormánysajtó viszont éppen az ellenkezőjét harsogja. Nepotizmust, érdemtelenséget emlegetnek, amelyek szerint Magyar Péter azért tölthetett be ilyen állásokat, mert a volt igazságügyi miniszter felesége elintézte neki.

Egészen pontosan az történt, hogy Varga Judit korábban egy műsorban azzal állt elő, hogy volt férje neki köszönhetően kapott zsíros állásokat állami vállalatoknál, azért lett vezető Magyar Péter, mert ő kormánytag volt. Mindezt megerősítette Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető is.

A parlamentben viszont más hangzott el. A szakminiszterek Vargával és Kocsissal ellentétben élesen tiltakoztak, és azt a választ adták, hogy a vezetői kinevezéseknél minden esetben az adott munkakörre vonatkozó megfelelő szakmai tapasztalatok az irányadóak.

A kormányközeli médiumok azonban Varga Judit és Kocsis Máté álláspontját osztják. Egyelőre ugyanis azok a megállapítások olvashatóak ezeken a médiafelületeken, hogy Magyar Péter „sértett ember, hiszen magának köszönhetően elveszítette az okos és szép feleségét, és vele együtt a milliós fizetéssel járó, nem túl megterhelő tisztségeit”. Valamint azt taglalják, hogyha van az Orbán-rendszerben irritáló, bicskanyitogató, gyomorforgató figura, hát az Magyar Péter és a hozzá hasonlók.

Ahogy szokták mondani, azért sejtjük, hogyan is működik ez a rendszer. Vegyük csak Kovács Istvánt alapul, aki a kormányszócső Megafon Központ vezetője, és az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója. Nyilván szó sem lehet nepotizmusról...

Ahogy a fideszes miniszterek mondták „a vezetői kinevezéseknél minden esetben az adott munkakörre vonatkozó megfelelő szakmai tapasztalatok voltak az irányadóak”.

(Címlapkép: MTI)