Hiába az egyre aggasztóbb vírushelyzet, Kisvárdán háromnapos, családbarát halloween fesztivál lesz

Hiába az egyre aggasztóbb vírushelyzet, Kisvárdán háromnapos, családbarát halloween fesztivál lesz

Augusztusban nyitotta meg kapuit Kisvárdán a Cinemaqua film- és Natúrpark, amely egy több mint 300 ezer négyzetméteres mozipark, ami egyebek mellett dínókkal, díszlethajóval és VR-szobával is rendelkezik. Nem véletlenül vetődhet fel rögtön a kérdés, hogy vajon miből volt pénze egy ilyen gigantikus méretű építményre a 16 ezer fős Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei városnak.

A válasz az igencsak befolyásos Seszták Miklós korábbi nemzeti fejlesztési miniszter regnálás idején keresendő: a 2014-2018-as ciklusban 20 milliárd forintnál is többet pumpáltak ugyanis a városba. A pénzcsapot azonban jól láthatóan azóta sem zárták el, épp ellenkezőleg: se szeri, se száma a különböző sport-és turisztikai fejlesztéseknek.

Az Átlátszó márciusi cikkében tételesen mutatja be azokat a projekteket, amik jelenleg is zajlanak, vagy éppen tervben vannak.

A települést egyébként 2010-től a fideszes Leleszi Tibor vezeti, ám információk szerint csak formálisan: a háttérből továbbra is Seszták irányít, minden fontos döntést ő hoz meg. Ahogyan egy helyi forrásunk fogalmazott, "ő nyilvánvalóan csak egy báb".

A Cinemaquára visszatérve: úgy tűnik, a városvezetést nem igazán érdekli a napról napról emelkedő és folyamatosan rekordokat döntő napi új fertőzésszámok, halálesetek, illetve az, hogy már több mint 68 ezer azonosított fertőzött van hazánkban.

Amellett, most vasárnap este az OTP Bank Ligában a Diósgyőrt fogadja majd a Kisvárda együttese, az összecsapást pedig várhatóan több ezer ember szurkolja majd végig a stadionban, a Cinemaqua péntektől háromnapos halloween fesztivált rendez, ahová elsősorban a családokat várják.

Mint írják, "10 filmes szektorban, több mint 30 statiszta közreműködésével, hang- és fénytechnikai eszközök, kivetítők segítségével 3 félelmi szintre rendezett helyszíneken találkozhatnak a látogatók a mozi világ ikonikus karaktereivel."

Portálunk információi szerint

amikor a testületi ülésen szóvá tette egy helyi jobbikos képviselő, hogy talán most nem lenne időszerű ezt megtartani, szó szerint ráförmedtek a fideszes "kollégái".

Hogy mindez mennyire illeszkedik a magyar kormány által hangoztatott szigorú szabályozásról, illetve az emberéletek védelméről szóló retorikájába, mindenki döntse el maga.

Kisvárdán egyébként számos furcsaság történt az utóbbi időben, október közepén például Tóth Viktor, a Jobbik kisvárdai megyei képviselője számolt be arról Facebook-oldalán, hogy egy meglehetősen érdekes "körforgalmat" sikerült építeni a településen.

KISVÁRDA CSODÁI, SOKADIK RÉSZ Eddig is tisztában voltunk azzal, hogy kicsiny városunk tele van mesevilágba illő...

Közzétette: Tóth Viktor – 2020. október 15., csütörtök

Az ellenzéki párt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei választókerületi elnöke szerint a hely eleve nem volt elegendő egy körforgalomnak, ráadásul a kereszteződés kb. 40 százalékát a felfestésekkel elzárták a forgalom elől. Ennek következtében például egy hosszabb személyautó csak araszolva tud elfordulni, egy kisbusz vagy kisteherautó pedig többszöri visszatolatással tudja csak megoldani azt, ha egy bizonyos utca irányába szeretne fordulni.