El Clásico: Ronaldo beállt, gólt lőtt, kiállították, meglökte a bírót, nyolc meccsre eltilthatják

Vasárnap késő este rendezték a Spanyol Szuperkupa-döntőjének első felvonását Barcelonában, ahol a Real Madrid sima 3-1-es győzelmet aratott.

Cristiano Ronaldo csak az 58. percben állt be, de így is a meccs egyik főszereplőjévé vált. 1-1 volt az állás, amikor a portugál egy szenzációs góllal szerezte vissza a vezetést a Realnak. A gólöröm után levette a mezét, majd a Nou Camp közönségének mutatta a hátulján látható feliratot, csakúgy, ahogy Messi tette legutóbb a Bernabéuban. A játékvezető ezt sárgával jutalmazta.

A 82. percben aztán Ronaldo kapott egy jó kiugratást, Umtiti próbálta megállítani. Egymásnak feszültek a felek, a portugál végül elesett, mert jól láthatóan kibillent egyensúlyából. Ez nem ért büntetőt, de az is rossz ítélet volt, hogy műesést fújt a bíró. Ez még hagyján, de sárga lapot is kapott Ronaldo, ami abszolút túlzás, főleg, hogy ez így már pirosat ért.

A portugál ezt már nem bírta elviselni, így finom, de egyértelmű mozdulattal meglökte a játékvezetőt. Ez a szabályok értelmében a legsúlyosabb vétségek közé tartozik, ami minimum 4 meccses eltiltással jár, de Spanyolországban általában 8 mérkőzéses pihenővel szokták jutalmazni az ilyen eseteket. Ha a legsúlyosabb döntés születik, 12 meccsre is nyúlhat az eltiltás.

A szabályok szerint, ha a Szuperkupa-meccsen összeszedett eltiltás meghaladja a két mérkőzést, akkor azt a bajnokságban kell letöltenie a labdarúgónak. Így már egészen súlyosnak tűnik az a 24 perc, amit CR a pályán töltött.

Videón az eset: