Csak a szokásos: számos alvállalkozót nem fizettek ki a Széll Kálmán tér felújítása során

A Wis Holding alvállalkozóit nem fizették ki, akár több százmillió forintos káruk lehet.

A teret felújító konzorciumban több cég is szerepet vállalt, de csak a Wis Holding van bajban: a cég vezetőjének vagyoni részesedését a cégadatok szerint lefoglalta a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyonvisszaszerzési Hivatala.

A lap a rendőrségtől azt az információt kapta, hogy az ügyben a BRFK nyomoz különösen nagy értékre elkövetett tartozás fedezetének elvonása bűntett miatt. Az eljárásnak egy gyanúsítottja van, akit már ki is hallgattak. A magyar milliárdosról, Wicha Józsefről van szó, ő az egyetlen részvényese ugyanis a cégnek.

A problémák akkor kezdődtek, amikor 2014-ben elindult a fizetésképtelenné vált Váci úti Európa Center logisztikai és üzleti parkot fejlesztő, Wicha József érdekeltségébe tartozó Terra Invest Zrt. felszámolása.

Épp hogy Terra Invest felszámolását megkezdték, egy hónapra rá Wicha másik cége, a Wis Holding Zrt. (a KÉSZ Építő és Szerelő Zrt.-vel konzorciumban) 5,3 milliárd forintos megbízást nyert el a Széll Kálmán tér felújítására.

Úgy tűnik, hogy a Széll Kálmán tér felújításáért kapott pénzeket vagy azok egy részét végül nem az alvállalkozók kifizetésére, hanem más célra fordították.