"Mondj NEMet!" - a nők elleni erőszakra hívja fel a figyelmet a Jobbik ifjúsági tagozata

"Mondj NEMet!" - a nők elleni erőszakra hívja fel a figyelmet a Jobbik ifjúsági tagozata

November 25-én lesz a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja, ennek alkalmából indítja útjára "Mondj NEMet!" kampányát a Jobbik ifjúsági tagozata.

A családon belüli és azon kívüli, nők elleni erőszakra 1981 óta hívják fel a figyelmet ezen a napon. Magyarországon ilyenkor a jogvédő szervezetek ismét elmondják, hogy milyen fejlesztésekre van szükség az áldozatvédelem területén, legyen szó az elmaradó távolságtartási végzésekről, a kiemelési lehetőségekről, vagy akár a jogi eljárások érzéketlenségéről.

A jobbikosok többek között arra akarják felhívni a figyelmet, hogy a családon belüli erőszaknak több, mint 70 százalékban nők az áldozatai, és becslések szerint több mint 200 ezer nő él itthon bántalmazó kapcsolatban.

A Jobbik IT elnöke, Keresztesy Gergő Facebookon közzétett fotójához azt írta, minden harmadik nő 15 éves kora után megélt már fizikai vagy szexuális erőszakot, ennek ellenére még mindig sokan nem veszik komolyan a problémát.

Az ifjúsági szervezet vezetője több társával együtt olyan képet posztolt, amin egy „Mondj NEMet!” felirat szerepel, így kiállva a bántalmazottakért.