Elköltötték a támogatást, mégis csődbe ment a csanádpalotai önkormányzat - hűtlen kezelés miatt tettek feljelentést

Visszaélhettek a fejlesztési pénzekkel.

Január végén számoltunk be róla, hogy Csanádpalotán 250 gyermek maradhat étel nélkül, az önkormányzat csődje miatt, mivel az már két hónapos elmaradásban volt a közétkeztetést végző vállalkozások kifizetését illetően.

Nem sokkal ezután jelentette be Lázár János, hogy 72,7 millió forintos rendkívüli támogatással segíti a kormány a csődhelyzetben lévő csanádpalotai önkormányzat működését.

Lázár akkor úgy nyilatkozott, hogy a támogatás segíti a település működését és biztosítja az ott élők számára az önkormányzati szolgáltatásokat. Nyergesné Kovács Erzsébet polgármester, akit tavaly júniusban választottak a 2800 lakosú Csongrád megyei kisváros vezetőjévé, az MTI-nek korábban elmondta, több évre visszanyúló folyamat, pénzügyi szabálytalanságok sorozata vezetett ahhoz, hogy az önkormányzatnak 90 napon túli lejárt határidejű tartozása is volt már.

A Jobbik csongrádi országgyűlési képviselőjelöltje, dr. Kiss Attila szerint a csődhelyzet kialakulása kapcsán fennáll a fejlesztési pénzekkel való visszaélés, a hűtlen kezelés gyanúja.

A Makói Csípős információi szerint pénteken postázta is feljelentését a Szegedi Ügyészségre, aminek tárgya, hogy Csanádpalota csődbe ment, viszont közben elhasználták a megyei fejlesztési forrásként megkapott pénzt is.

A megyei közgyűlés tagja, országgyűlési képviselőjelölt a 2018. március 24-i közgyűlésen kapta meg írásban a pénz felhasználásáról szóló dokumentumot, ami alapján megtette a mostani feljelentést. A jelölt a portálnak azt nyilatkozta, hogy Csanádpalotán 2017. február 6-án kaptak előlegként 100 millió forintot, és ebből az első félév során 67 millió forintot működési célra felhasználtak. Így ismeretlen tettes ellen történt feljelentés, hűtlen kezelés gyanújával. Úgy véli, a pénz felhasználásáról Lázár Jánosnak is tudnia kellett.

Hódmezővásárhelyen ismét győzelmet arathat az ellenzék

Hódmezővásárhely ikonná vált a 2018-as parlamenti választások előtt. A Fidesz veresége óriási erőt adott az ellenzéknek a küzdelemhez, akik megújult erővel vértezték fel magukat Orbán Viktor fenyegetései ellen. A Hódmezővásárhelyet is magában foglaló Csongrád megye 4-es választókörzet legerősebb ellenzéki jelöltjével, dr. Kiss Attilával beszélgettünk arról, legyőzhető-e a regnáló kancelláriaminiszter és lehullhat-e végleg a narancsszínű lobogó a Fidesz fellegváráról.